Långkok

En skön söndag på hemmaplan passar jag ofta på att göra storkok, idag med extra lång koktid av grytbitar vi fått vid mina föräldrars senaste besök. På vardagar måste maten gå snabbare att fixa så att storgrabbarna hinner få i sig något innan sina fotbollsträningar, så det är bra med en färdig bas att komplettera med tillbehör.

Redan i morse stekte jag på köttbitarna som sen fått stå att puttra i järngrytan medan jag…

sond_gora

 • Styrketränat. Ett pass med rygg- och corefokus. Passade även på att filma övningar med bosuboll inför nästa YouTube-film. Du missade väl inte senaste helkroppspasset med skivstång?
 • Pluggat. Jonas tog med våra fyra barn + två kompisar till GIH-badet så att jag fick ett par timmars tanketid. Det är kärlek det!
 • Spelat fotboll. Vår envise Junior som har energi för ett helt fotbollslag. Tänk att allt i vardagen ska vara en kamp mot denne man, men i fotboll är vi jämstarka. Än så länge ♥
 • Övat. Har tenta på torsdag och presentation av grupparbete i morgon som jag pratat igenom samtidigt som jag fixat det sista till..

kottgryta_thaistyle

..grytan. I thaistil med kokosmjölk, böngroddar, vitlök, sojasås, massor av kryddor och paprika. Till den ugnsrostad potatis panerad med sesamfrön.

9 kommentarer
 1. Mmmm vad gott det ser ut! Jag blir så nyfiken, äter barnen samma mat som ni? Jag önskar att jag kunde få mina barn att testa lite nya grejer, som grytor tex men alltid är det något som ogillas och klagas över – tex grönsaksbitar eller att det är för starkt. Vore spännande att höra hur en rutinerad småbarnsmamma som du tänker! 🙂

  1. Em – nej de äter inte alltid samma som oss men den här gången gjorde de det. Jag plockade ut kött till de som inte vill ha grönsakerna i, men nja. Grytor av helt kött är inte så poppis hos mina barn heller, men ibland säger jag bara att det är enda alternativet. De måste smaka i alla fall, men äter inte så mycket 🙂

   Andra dagar kan de som inte gillar äta rester av annan mat, men ibland är det bara så att de får äta det som bjuds. De svälter i alla fall inte 🙂

 2. Ser gott ut!! Grytor och soppa är underskattad mat, men är så gott på vintern! Funderar på att göra nikkaluoktasoppa någon dag!

  Ser fram emot klippet med ”bollövningarna” 😉

   1. Köttfärssoppa med vitkål, låter knasigt men jag gillar det! Kidsen kanske tror det är pasta om du skivar den tunt 😉 Googla recept vettja, finns många olika 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras