Raw julgodis

Med bara två veckor kvar till jul har jag gått in i ”the Ernst mood”. Idag är det fullt upp med dans för små och fotboll för stora, men annars kommer jag fortsätta pyssla på här hemma likt honom. Tomtar, ljusstakar och röda kulor har åkt fram och vi fortsätter att baka. Förra helgen pepparkakor och igår var tanken raw pepparkaksdegsbollar, ett av de recept som finns med i Gott by Malin´s e-bok där hon samlat fem stycken av sina absoluta julfavoriter, men i brist på pepparkakskrydda tog vi kakao så det blev chokladbollar istället.

Raw chokladbollar /annalissjanis.seDet blev ordentligt stora bollar eftersom ingen hade tålamod att rulla små och många.

Raw Chokladbollar*:

  • ca 12 st färska dadlar
  • 2 dl blandade nötter
  • 2 msk kokosfett
  • 2 msk raw kakao
  • 2 msk starkt kaffe
  • kokosflingor att rulla dem i

Gör så här: Mixa nötterna och tillsätt sedan dadlar, kokosfett, kakao och kaffe. Mixa tills allt blandats till en smet. Forma till bollar och rulla i kokos. Funkar att äta på en gång, men blir ännu godare efter en stund i kylen. Där håller de upp till en vecka och du kan även frysa ner dem och ta fram efter behov.

*För pepparkaksdegbollar –  använd mandel istället för andra nötter, byt ut kakao mot 1 tsk pepparkakskrydda och uteslut kaffet. 

jonnahugo_choklbLyckliga Jonna med två bollar eftersom Hugo inte gillade dem.

De här bollarna går alltid hem, men en som verkligen kan skapa goda raw bakverk är Gott by Malin som jag nämnde. Du minns läckerheterna jag fick hem att provsmaka från henne företag för ett par veckor sen? Vackra, fantastisk smak, fria från gluten och raffinerat socker, raw, veganska och faktiskt inte supersvåra att göra själv.

gottbymalin_fika

Det är klassiska smaker som saffran, apelsinchoklad och pepparkaka, som smakar underbart och dessutom gör dig lite lagom mätt eftersom de innehåller så mycket näring. Gott för munnen och gott för magen!

Pepparkakscheesecake, raw mozartkulor, apelsin- och chokladfudge, saffrans- och vaniljmousse och pepparkaksbollar -julgodis som även du kan få recept på i Malins e-bok. Nu bjuder hon dig som läster Trend o träning 10% rabatt på den inför julbaket (ord. pris 39 kr).

 God helg!
6 kommentarer
  1. Ska testa det receptet med pepparkakskrydda, låter gott och det är ju degen som är godast när man bakar pepparkakor 😉

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras