Som du ser på min frisyr på bilden var det ett tag sen jag tog de här bilderna, men det spelar ju ingen roll för smaken på de röda juläpplena är densamma. Dessa små Svenska Ingrid Marie med perfekt mix av sötma och syrlighet att riva över gröten, tärna till pepparkakskvarg eller keso med kanel på, bara äta som de är, blanda i sallad eller göra en läcker efterrätt av. T.ex. en äppelpaj (ex. sockerfri eller med filodeg) eller ett ännu enklare och juligt äppelrecept.
Kanelstekt äpple med frozen lingonyoghurt, 1 port:
- 1 rött äpple
- 1/2 tsk kanel
- 1/2 msk kokosolja
- 1 dl frysta linon
- 2 msk kokossocker (alt. vanligt/Stevia eller vad du gillar)
- 1/2 tsk vanlijpulver
- 1/2-1 dl turkisk yoghurt
- mandel, lingon, kokoschips eller annat att toppa med
Gör så här:
1. Stek äppelskivor mjuka i en panna med kokosolja och kanel.
2. Mixa frysta lingon med socker och vaniljpulver. Rör därefter i yoghurten.
3. Servera genast (innan lingongen smälter som på bilden) tillsammans med äppelbitarna och valfri topping. Go´kväll!