Varm choklad måste vara den dryck som förknippas mest med snö och fjäll?
Jag gillar choklad men helst i fast konsistens ihop med en het kopp kaffe. Den enkla lösningen på det är att dippa sig till en kopp ”hot melted chocolate coffee”.
Smaker som gifter sig och krämigt god konsistens att smutta i sig. Varför krångla till fredagsmyset mer än så?
Efter ännu en heldag i skidpjäxor av olika slag har jag och barnen landat i stugan med våra chokladvarianter. Jonas har laddat om och gett sig ut i längdskidspåret och vi övriga är nöjda med att ta det lugnt. Köra skrattyoga, softa i soffan och pyssla i den lilla kokvrån. Något som hör ihop med fjällsemester är god mat och precis som med chokladen behöver det inte vara så märkvärdigt för att smaka bra. Utomhusdagarna och den friska fjälluften är kryddor som förhöjer den enklaste menyn, som vår med ärtsoppa på burk och färdiggrillad kyckling.
Apropå godsaker är det visst Nutellan´s dag idag. Nötkrämer och nougat av olika slag är bland det bästa jag vet på godisfronten men choklad duger också fint. Ett tips för dig som ändå vill fira Nutellan är att göra en krämig semifreddo. Tar en stund i frysen men värd att vänta på.
Gó helg!
Ser gott ut men jag får ju låta bli eftersom det är socker däri…
Kikki – det finns ju god sockerfri choklad om du vill undvika det.