Kyckling på grillen i två stilar

Kyckling på fredag är en typisk klassiker.

Kommersiellt skapad ”kycklingdag” må hända, men inget fel med det eftersom jag lätt kan äta kyckling flera gånger i veckan. Mer klimatsmart än rött kött, svårt att misslyckas med och gott i olika former. Och på grillen smakar allt ännu bättre. Ute snöade det igår, men det hindrar inte en barbeque om du har en elgrill på balkongen. Så vi brassade på produktprover av Lithells nya kycklingkorv med 67% kycklingkött som jag fått hem en dag tidigare, kycklingfiléer och grönsaker marinerade med olivolja, sojasås och kryddor.

Grillmiddag med kyckling /annalissjanis.se

Korven var rökig och smakrik tyckte hela testpanelen. Toppen med snabbmat hela familjen gillar, även en icke-korv-älskande mamma, och resten av grillmaten blev också bra. Lithells hade skickat med en så god ingefärscremé som passade utmärkt till kycklingen. Gjord av crème fraîche och pressad ingefära gissar jag och en sås vi måste göra igen.

Till gjorde jag även en sallad av kall, överbliven kokt potatis från dagen innan. Blandade en dressing av olivolja, en skvätt balsamvinäger och olika kryddor + flingsalt. Hackade sedan i rödlök, paprika, bladspenat, broccoli, pumpakärnor, körsbärstomater och fetaost. En riktig fredagsfest ihop med det grillade och mina Lissjanissar som passar lika bra en lördag. Eller söndag. Eller vilken dag som helst när jag tänker efter.

8 kommentarer
  1. Kyckling är alltid gott! 🙂 Håller dock med om korv, ingen favorit här men äter om jag verkligen måste och håller då god min! Haha 😉

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras