#33procentutmaningen med bloggträff

semmelkram

Att maxa livet och försöka leva 100% perfekt på alla plan är en strategi jag redan testat. Hur det gick?

Med en smäll, rakt in i den berömda väggen. Jag är en person som alltid ställt höga krav på mig själv och i en period blev det för mycket. Jag ville vara bästa frun och mamman som var ute och lekte med barnen och lagade god, näringsrik mat från grunden. En omtyckt, kunnig PT och bloggare med framgångsrikt eget företag. Jag ville se bra ut, vara stark, snabb och uthållig. Äta det optimala för att bygga muskler, prestera och samtidigt behålla deffen. Men hur?

Min metod var att utnyttja varje sekund av dygnets timmar vilket efter en tid resulterade för lite återhämtning och en kombination av utbrändhet/prestationsångest/ortorexi. Mot slutet fick jag hjärtklappning, bröt ihop av minsta lilla och var så trött att jag längtade efter att gå och lägga mig redan då jag vaknade. Det är därför jag ofta skriver att 100% perfekt inte är något  eftersträvbart – det blir ofta ohållbart och kanske även ohälsosamt i längden.

Mer rimligt och lättare att hålla är en satsning på att leva sisådär 33 % hälsosammare.

Det kommer jag och mina bloggvänner Terese och Milla göra i samarbete med Fazer och #33procentutmaningen. Kanske även du? Det är som sagt inte en helomvändning utan en mer hållbar utmaning att under 33 dagar göra små förändringar på delar i livet du skulle må bättre av, d.v.s. ungefär så lång tid det tar att komma in i en ny god vana. Det kan vara att ”äta 33 % mer grönt, röra på sig 33 % mer och dricka 33 % mindre läsk” under 33 dagar. Svårt att mäta exakt, men det är inte heller poängen utan att göra en liten förändring som gör stor skillnad på sikt.

Mina utmaningar kan du följa här på bloggen och på Instagram.

Anna Lissjanis, huksittande.

Under 33 dagar ska jag:

  • Ha 33 % skärmfritid per dag, d.v.s. ca 8 h. Jag multitaskar för mycket och vill försöka leva mer ”här och nu”. Då är det bra att i alla fall låta mobil och dator vila ett par timmar, speciellt mellan kl 16-20.00 passar perfekt. Tiden då jag hämtar barnen, lagar mat och umgås med dem.
  • Låta 33 % av min träningstid bestå av yoga och annan prestationsfri träning. Återhämtning under rörelse som är så välgörande för kroppen, avstressade, ger hjärnan energi och stärker självkänslan.
  • Försöka få i mina barn 33 % mer frukt och grönt. Jag äter redan mycket av den varan, men mina små är kräsna. Jag brukar ofta ställa fram frukt och morotsstavar innan maten är klar och ska bli ännu bättre på att variera dessa så de hittar nya favoriter. Dessutom hjälper alla nya pastasorter och bröd av ”grönare mjöl”/med tillsatta grönsaker till.

rotfruktsbrod

Ett enkelt sätt att få i hela familjen mer grönt är att byta ut sitt bröd, t.ex. till Fazer´s nya osötade rostbröd, Rotfrukt Lantbröd, som innehåller en tredjedel grönt och mindre mjöl. Varken smakar eller ser annorlunda ut, rostat med pålägg.

Hur ser din/dina 33 %-utmaningar ut?

Skriv en kommentar till det här blogginlägget och berätta. Använd gärna hashtaggen #33procentutmaningen vid Instagrambilder också, så kan vi peppa varandra under de 33 dagarna. Mot hållbar hälsa – då kör vi!

Bloggträff med Fazer, mig, Terese och Milla

Förutom att peppa varandra via sociala medier bjuder vi in till en bloggträff med en inspirerade föreläsning där vi berättar hur vi antar utmaningen och ger tips på hur du kan göra för att leva lite hälsosammare – på ditt sätt.

  • Var? Pom & Flora, Bondegatan 64 eller Pompadour, Borgmästargatan 4. Meddelar snart.
  • När? Onsdag 16 mars kl 18.00 – 20.00.
  • Hur? Anmäl dig här.
  • Varför? Inspireras till hållbar hälsa, ät en god Avocado Toast à la Rotfrukt Lantbröd och få med en goodiebag som håller er motiverade.

I samarbete med Fazer, men tankar och utmaningarna jag valt är mina egna.

5 kommentarer
  1. Åh kul! Jag ska definitivt hoppa på, men måste nog fundera lite på utmaningarna. Sen så tycker jag det är SÅ jobbigt när man inte kan mäta om man uppfyllt sina mål eller inte, men det kanske jag borde öva på 😛

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras