Bestigning av Hummeltoppen

Som pricken över i den här helgen avslutade jag med att bestiga Hummeltoppen.

Resten av mina upplevelser under Workout Åre 2016 har jag redan berättat om – träningen, föreläsningarna, gemenskap och återhämtning. Men det som saknades för att jag skulle vara helt nöjd var mer frisk luft och fjällen på närmare håll. Det fick jag och ett skönt gäng vid årets topptur. 

annsofie_magnusAnn-Sofie och Magnus kollar väderförhållandet på Åreskutan via en app.

Jag var även med som assistent och hjälpte Ann-Sofie Forsmark och Magnus Hagström att hålla koll på de 32 deltagarna. Plan A var att vi skulle upp på toppen av Åreskutan och plan B, om sikten var dålig, var Hummeltoppen. Det avgjordes högre upp där halva gruppen valde A och halva B. Ann-Sofie och några av deltagarna ville trots osäker sikt försöka sig upp medan jag backade upp Magnus som ledde resten av gänget mot Hummeltoppen. Den med garanterad sol och klar utsikt.

tussilago

Inte ett lika högt fjäll eller lika stor utmaning som andra gänget fick, men forfarande fantastiskt vackert och det jag var ute efter. Att få komma UT, andas utan maxpuls och upp på fjället utan maximal ansträngning. Tog ut mig fysiskt gjorde jag med styrketräning och på spinningcykeln igår – nu var det sköna känslan och naturen i fokus.

fjallvandra_sno fota_hummeltoppen magnushagstrom_annalissjanis snodriva_hummeltoppen

Vi klättrade uppför slalombackar, över snö och gled i lera. Tog pauser för att fota, vänta in gruppen och beundra utsikten. Och på tillbakavägen lät vi benen rulla utför grusvägen med meterhöga snödrivor längs vägen. 

2 kommentarer
  1. Hej Anna! Det var så kul att träffa och se dig ”live” då jag följt din blogg under många år. Det var en härlig tur i söndags =)

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras