Workout Åre 2016 – bildbomb från eventets 10-årsjubileum

Ju närmare Åre vi kom, ju mer öppnade sig himlen. Till det här!

En fjällvärld badande i sol. Vackrare mottagande kunde jag, Jonas och alla andra deltagare vid Workout Åre knappast få. Som att vädergudarna kände på sig att det var 10-årsjubileum för eventet och hjälpte till med alla sina makter. Jämtland är fint även under en dramatiskt mulen himmel tycker jag, men det är klart mer bekvämt att träna ute när det är uppehåll. Till skillnad mot förra året lockade det betydligt mer att vara ute och nog blir man glad av sol.
jonaslissjanis_are16Jonas beundrar utsikten från vår balkong. Nere på gräset kördes många outdoor-pass.

Som du förstår av att jag återvänder gång på gång – Workout Åre är speciellt. Träning har jag gott om i mitt liv, fjäll också när vi är i Jorm, men det är kombinationen som är så fantastisk. Energin blandad med lugnet, alla vänliga och inspirerande människor, och lyxen att slippa allt runtomkring. Tvätt, matlagning, städning, fix kring barnen – inget av det går att göra, så det är bara att glida runt.

De första åren försökte jag gå på så många pass jag bara kunde trycka in i schemat, men de senaste Workout Åre har allt mer gått över till en helg att återhämta mig på. Visst har jag tränat, men även sett till att ha mycket tid för att bara mingla runt, slappa i hotellsängen och att njuta av omgivningen. Det tog några år för mig att inse att jag inte måste maxa, även om det är väldigt mycket kul och intressant att vara med på. Att jag inte får ut något av att komma hem som en trasdocka. Ändå förstår jag mig själv och alla andra som passar på att tanka med massor av ny kunskap och inspiration, men personligen är det inte vad jag behöver just nu. Workout Åre håller toppkvalité på alla pass och föreläsningar, men jag har valt ut godbitarna som passar mig.

workoutare16_instruktorerÅrets upplaga av proffsiga instruktörer, föreläsare och utställare. Jonas och Sports Club Education-gänget ser du längst till höger i röda tröjor.

Idag har jag ett sista pass innan hemfärd, en topptur upp på Åreskutan med Ann-Sofie Forsmark som jag verkligen ser fram emot. Vädret är inte lika vackert som de andra två dagarna, men det är ändå mäktigt att klättra upp och betrakta utsikten. Jag får komplettera inlägget med bilder därifrån senare och annars hamnar det säkert även något på Instagram, men i övrigt har min helg sett ut så här.

Mitt Workout Åre 2016

magnus_ringberg_yogayoga_workoutare16 annalissjanis_yoga_workoutare

Träning

Yoga. Som en skön uppmjukning på eventet inledde jag med Vinyasa yoga hip 360 lett av Magnus Ringberg. En dynamisk yogaform med fokus på rörligheten i höften. Jag har aldrig yogat för Magnus tidigare, men det gör jag gärna om. Med lagom utmanande positioner och stark utstrålning guidade han oss igenom flödet.

jessicaclaren_workoutare2016 annalissjanis_jessica_workoutare16

Spinning. Helgens andra pass av 4 (toppturen och styrka på hotellgymmet inräknat) var spinningpasset ”Bergsgeten” för Jessica Clarén. Det har blivit lite av en tradition att gå på minst ett av hennes pass under Åre-helgen, avslutat med en blöt kram. Jag älskar hennes pass. Jessica har en fantastisk förmåga att se alla deltagare, att vara bestämd men ändå jämnställd, och att få oss att prestera vårt yttersta utan att gå över gränsen. Otroligt proffsig och varmhjärtad på samma gång.

erikborjesson_forel

Föreläsningar

Erik Börjesson´s ”Bli skottsäker” handlade om att bygga från grunden och stärka sina svagaste länkar. Att jobba med ”mobilitet före stabilitet – stabilitet före rörelse – rörelse före styrka – styrka före ”skills”. Jag som både haft Erik som PT och lärare kände igen mycket av det han pratade om, men det är alltid bra med en påminnelse. Att satsa på att bygga en stabil pyramid istället för ”lutande tornet i Pisa”. Det är mer hållbart på sikt, för som jag också skrev – nyckeln till utveckling i träningen är att hålla sig skadefri.

katarinawoxnerud_mammamageKatarina om hur du kan tänka kring styrketräning efter en graviditet.

Jag lyssnade även till Katarina Woxnerud´s föreläsning ”Efter mammamage”. Hur du kommer igång med att träna, vad som är bra och inte så bra att göra. Saker jag också har bra koll på och stor erfarenhet av, men Katarina är specialist efter alla års jobb inriktade på ämnet. Hon tog upp många bra saker med stor betoning på att allt är individuellt. Att det inte går att ge riktlinjer som passar alla, vilket är svårigheten med mycket här i världen.

hjarta_are_2016

Njutning

Sol och fjällmiljön förstås, men även tystnad, mumsig choklad från Åre Chokladfabrik, att ta en halvtimmes powernap mitt på dagen, sitta och jobba i sofforna nere intill utställningsarenan med glada människor omkring, en god köttmiddag på O´Learys och ostörd podd- och prattid med mannen.

Kan inte tänka mig en bättre morsdagspresent än den här helgen, men ingen mor utan barn. Nu är det som sagt en topptur på agendan där jag är med och assisterar, sen mot Dalarna för att hämtar upp våra älskade små.

TACK! Till er fantastiska arrangörer som för 10e gången levererat ett Workout Åre i världsklass, till vänner och bekanta som bjudit på er energi, och vackra Jämtland. Ännu en Åre-helg som gjort mig varm i muskler och hjärta ♥

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras