FILM: Gunga dig stark

För oss som gillar träning är gymmet som en enda stor lekplats, men en lekplats kan också bli ett enda stort gym med lite barnasinne och fantasi. Jag tycker bäst om att göra en sak i taget – träna eller leka med barnen, men med långa sommarlov och dagar du inte vill göra så stort projekt av träningen är en kombination bra. Det går ju att hitta kul lösningar med det du har nära och även med dina barn närvarande. Även om det inte blir ditt livs mest effektiva pass kommer du garanterat må bra av att röra på kroppen, underhåller din styrka och får lika glada barn. De älskar ju när vuxna leker!

I veckans träningsfilm visar jag hur en vanlig gunga kan bli ett utmärkt alternativ till en TRX eller annan suspension trainer. Jag testade en kylig dag förra veckan och det gick hur bra som helst att hitta övningar för hela kroppen. Här en inspiration till hur du kan gunga dig stark.

Träning med gunga – 6 övningstips

» Uppvärmning: Putt med 1-2 knäböj mellan varje sving.

» Armhävning + corepeak

» Bulgarian split squat / utfall

» Rodd

» Smal armhävning + corestabilitetsträning

» Höftlyft + lårcurl

Förslag på upplägg: Kör övningarna i 2-5 cirklar med maximalt antal repetitioner av varje övning.

Lycka till!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras