FILM: Träning vid utomhusgym – tutorial med 21 övningar

Det dyker upp allt fler utomhusgym runt om i Stockholms stad, kanske även ute i landet? Fantastiskt bra tycker jag, speciellt för dig som inte har kort på någon anläggning, som gillar utomhusträning och kanske vill kombinera dina promenader eller löpturer med lite styrketräning. Men hur gör man?

Anna Lissjanis vid utomhusgym

Jag tipsar ofta människor jag möter om dessa utomhusgym och tröskeln är ju egentligen väldigt låg eftersom de är helt gratis att använda, men många svarar att de är osäkra på hur man gör med alla stockar. Därför gick jag förbi och filmade 21 av de vanligaste sätten att använda utrustningen på vid ett typiskt utomhusgym.

21 övningar vid utomhusgym

 1. Boxjump
 2. Step-up
 3. Knäböj
 4. Marklyft
 5. Utfall
 6. Armgång
 7. Dips
 8. Pull-ups
 9. Chins
 10. Rodd
 11. Axelpress
 12. Enarmsaxelpress
 13. Räckhäv
 14. Bröstpress
 15. Latsdrag
 16. Armhävningar
 17. Planka med benlyft + knä mot motsatt armbåge
 18. Hängande benlyft
 19. Crunches
 20. Liggande benlyft
 21. Ryggresning

Upplägg: 21 olika övningar kan vara lite svårt att få in under bara ett pass om du ska göra klassiska 3 x 12 repetitioner/övning. Ett förslag är istället att dela upp och köra hälften av övningarna ena gången och hälften andra, kanske för under- och överkropp. Ett annat alternativ är att du kör 1 eller 2 varv med maximalt antal repetitioner, sen är du klar och har fått frisk luft på köpet.

Fler läs- och filmtips:

Lycka till!

8 kommentarer
 1. Jag älskar att det dyker upp utegym här och var!
  Just nu är jag på semester i Luleå, har mitt gym i Göteborg, men vill ju inte helt vara utan styrketräning. Och så hittade jag ett grymt utegym! Gillar det så mycket att jag nog kommer sakna det när jag lämnar Luleå och är tillbaka på Sats :O

 2. Tack Anna! Perfekt när det precis har invigts ett nästan likadant utegym ute i skogen bara nån km från där jag bor 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras