4 övningar för djupa magmusklerna i film

Djupa magmusklerna

Sist jag frågade om önsketema till mina träningsfilmer var det några av er som ville ha tips på övningar för djupa magmusklerna. Min egen stackars mage har gått igenom 3 graviditeter, 2 kejsarsnitt, en navelbråcksoperation och en rectus diastasoperation och har gång på gång fått börja om med den typen av övningar så jag är erfaren. Kanske inte den roligaste träningen, men väldigt viktig för att ens kunna gå vidare till löpning, tyngre styrketräning eller annat du gillar.

Kroppens inre kärna av muskler som inte bara är bra att träna kring en graviditet eller magoperation – ALLA har nytta av ett stark core, något du lättare kan fokusera på att träna med den här typen av övningar. Lugna, kontrollerade rörelser – precis det som rekommenderas efter en graviditet. Går övningarna för fort kompenserar du lätt med att jobba med de yttre musklerna istället. Det ser/känner du genom att magen buktar utåt istället för att dras in. Därför är det bra att få som vana att inleda varje övning med en grundaktivering av de djupa magmusklerna.

annalissjanis_djupa_magm

Grundaktivering av djupa magmusklerna

» Börja varje övning med att aktivera bäckenbottenmusklerna.
» Tänk att du startar att dra in området under naveln, sen resten av magen. Det är under naveln du lättast hittar och känner de djupa magmusklerna.

4 övningar för djupa magmusklerna

  1. Fyrfota knälyft
  2. Fyrfota arm- och benlyft
  3. Ryggliggande diagonallyft
  4. Ryggåliggande knäfällning

Lycka till och ha en fin fredag friends! 

Fler lästips:

» Allmäna gravidträningstips, filmer och länkar till specifika ämnen.
» Träning efter graviditet, kejsarsnitt eller magoperation – vecka för vecka.
» Hos Katarina Woxnerud hittar du mer information om rätt mammamageträning.

3 kommentarer
  1. Dessa övningar är jättebra eftersom de är små och med fokus på att göra dem långsamt och koncentrerat. Det är det viktigaste för att de ska ge effekt! Skulle gärna vilja ha flera övningar! Tack!
    Mvh
    Anna

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras