Lördag hela veckan – maten på Mythos Beach

frukost_mythos16

Träning, sol och familjetid är bra grejer, och ännu en stor del av njutningen på resan är god mat. Ja, välbehövligt bränsle och byggstenar också för den delen. Eftersom det inte är så varmt i luften lockar det mer att vara aktiva. Förutom egen träning spelar vi minigolf, vandrade uppför ett berg igår och leder pass – vilket gör oss hungriga. Min familj och träningsmänniskor över lag, i alla fall de jag känner, älskar god mat och äter gärna mycket. Därför är all inclusive-buffé är perfekt. Alla hittar något de gillar och kan alltid äta sig mätta.

vindolmar grekisksallad

Här på Mythos Beach är det lördag hela veckan med ett överflöd av godsaker. Buffén dukas upp med både lokala specialitéer, dagliga temarätter och typisk ”barnmat”. Grekisk yoghurt med honung, nutella, frukter och bakverk både till frukost, lunch och middag. Och däremellan finns det alltid glass, läsk, slush och annat att plocka åt sig.

banankakor bakverk

Det är lätt att må bra här. Allt är så vackert framdukat, jag frossar i solmogna, smakrika grönsaker, oliver, fetaost, olika varianter av ägg till frukost, lokal fisk, grillade grönsaker, frukter, glass och söta bakverk. Varje dag finns något nytt att provsmaka och vi sitter flera timmar, pratar och njuter. Och tröttnar barnen på att sitta still kan de alltid springa ut till lekplatsen eller spelhallen intill restaurangen.

familjemiddag_myth16middag_mythos16glass_hampus16

Hela tillvaron är som en stor plusmeny. En uppdukad buffé av godsaker, vila i solen, träning och tid tillsammans. Jag njuter till fullo av allt, men efter en vecka blir det ändå rätt fint att komma hem igen.

Men jag gillar principen – att varje dag ge sig själv så mycket njutning som möjligt för kropp och själ. Disken måste inte vara diskad innan du spelar Yatzy med barnen och en kalori är alltid en kalori – både i form av äpple eller glass (om du inte har brist på något näringsämne och därför måste näringsberäkna).

Det är lång tid av överflöd (gäller både träning, mat och att leva på liten yta med familjen) som kan bli negativt för hälsan, men lite svenskt lagom lördagsglamour hela veckan tror jag gör oss gott. Att njuta så mycket som möjligt av livet, ”lördag hela veckan”.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras