Tappa kontrollen och få resultat

You live – you learn.

Visst är det coolt att du aldrig blir fullärd. Att livet fortsätter överraska och bjuda på nya utmaningar som tar dig framåt. Om du tillåter det…
För mig har länge jag själva varit den största bromsstocken. Som hållt fast vid det gamla vanliga och trygga. Min traditionella styrketräning till exempel, absolut inget fel på den, men där jag hela tiden valt övningarna jag behärskar bäst – vilket gjort att jag inte utvecklas. Att träna för att må bra är fullt tillräckligt, men jag har länge saknat att ta mig vidare, så för mig är det här lika stora framsteg mentalt som fysiskt.
Nu har jag kastats in i både nytt jobb, bland nya kollegor och in i en crossfitbox. Något som jag trott skulle vara mer påfrestande för en kontrollmänniska som mig, men det har ju gått bra. Det känns som att jag lärt mig mer på en vecka än senaste året – både yrkesmässigt, om mig själv och hur olika övningar i crossfit funkar.

Från att styrketräna ensam med tydlig struktur har jag plötsligt ingen koll på hur dagens wod ska se ut. ”Blir det mycket puls, underkropp, överkropp, nya skills i olika övningar och svårigheter?”. Jag har ingen aning.
Som ny i boxen är jag ofta den som är mest ovan i många övningarna och får nöta teknik med lätta vikter. Men när mina vanliga gamla godingar dyker upp, som marklyft och stående axelpress till exempel, då kommer jag ifatt.
Och oavsett vilken nivå alla är på puschar vi varandra. Svettas, stånkar, stönar och skrattar ihop. Tidigare i veckan gjorde vi en wod kallad ”i go, you go” där vi jobbade i par som var riktigt kul. Jag berättar mer om det på SportHälsa´s sajt om du är sugen på att prova upplägget ihop med en vän.

Jag kommer inte byta ut all min traditionella styrketräning, löpning, skidåkning och yoga mot crossfit, men några gånger i veckan hänger jag gärna på Crossfit Södermalm. Man kan säga att jag bytt ett stycke kontroll mot mer träningsgemenskap. Det ger resultat, framför allt för hjärtat ♥
Även idag inleder jag helgen med träning ihop med en vän. Ett löppass med Terese är planen som jag ser fram emot massor, inte minst för att hinna prata. Det är fördelen med mer monoton rörelse där benen går av sig själva, att du kan flytta fokus till något annat än själva träningen.

3 kommentarer
  1. Härligt! Att prova nya saker tror jag ofta gör att vi utvecklas som människor, precis som du säger, oavsett om vi fastnar för det nya eller inte 🙂

    1. Sara – ja, det tror jag med! Du lär dig alltid något nytt, om dig själv eller om det du provar 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras