Jobblunch x 6

Det här med jobblunch.

Alltså lunch du äter på jobbet. Hur ser din rutin ut? Om du har någon? Tar du med mat, äter ute eller fixar på plats?
När jag jobbade på KTH-Hallen i ca 10 års tid hade vi ett kök fullt av råvaror att göra sig en lunch av, sen var jag egenföretagare och tog det som fanns hemma i skåpen. Matlådor är därför något jag börjat med på ”allvar” först som student och nu som kontorsråtta. Det är så smidigt att bara plocka fram sin lilla låda när hungern hugger till, spar tid och pengar.
Men att hitta på innehåll. Tycker du också att det är tråkigt ibland? Till middag gillar jag att anstränga mig, lagar ofta något lite lyxigare, men till lunch är jag inte lika noga. Det brukar bli lite rester från middagen, i bästa fall balkonggrillad kyckling som på bilden från i vintras.

Jobblunch x 6

» Grillad kyckling och halloumi med pesto, sallad och potatis.

» Ugnsstekt kyckling med sötpotatis, broccoli och vitlöksrostade kikärtor.
» Fiskpudding med sallad och kokta ägg.
» Tonfiskbiffar med bönpasta, ägg och spenat.
» Hemmalunch – gröt gjord av 1 dl havregryn, 1 msk chiafrön, 2,5 dl vatten och 2 ägg nerblandade mot slutet av koktiden. Till det kanel, blåbär, färska hallon och pumpakärnor.

» Nötfärsbiffar med fetaost (i köttfärssmeten vid stekning), pasta och grönsaker.
Vad ligger i din lunchlåda idag? Om du har någon. Skriv gärna om du orkar, jag tar tacksamt emot ny inspiration.

11 kommentarer
 1. I dag äter jag en ”risblandning” på kokt råris, broccoli, zucchini, morötter, fetaost och halloumi. Till det mycket sallad så jag blir mätt (skrev om det i ett inlägg igår om det verkar luddigt) Smakade väldigt bra när jag åt det igår. 🙂

 2. idag äter jag vitkålsgratäng med köttfärs som är gjord i min crockpot: köttfärs, hackad vitkål och en burk ajvar relish bara som rörs ihop :). TIll det blir det spenatblad, gurka och blomkål

 3. Älskar matlådor och matlådetips! 🙂 Idag mumsar jag på broccolisoppa med fetaostcreme och rostade pumpakärnor.

  1. Anna – oj vad gott det lät! Soppa måste jag göra. Gott, värmande och bra att sleva i sig på lunchen 🙂

 4. Mina matlådor består ofta av en sallad på vad som finna hemma och med kyckling till.
  Annars har det blivit kycklinggryta med ris eller pasta med tonfisksås eftersom det är godast att köra i micron när det innehåller sås 🙂

 5. Matlåda asså 🔝🔝
  Proppar mina fulla med grönsaker 🥕🥒🌽
  Kolhydratsvalet faller ofta på potatis eller pasta 😋
  Quorn, sojaprotein eller ägg till det 👍
  Keso eller fetaost kompletterar 🔝
  Ganska ofta blir det ugnsbakad gröt med till lunch, som jag toppar med keso och frukt 😋
  Älskar matlåda 💕

 6. Idag blev det bönpasta, köttfärssås, färsk spenat och gula tomater. Gillar Risentas bönpasta. Bra med förslag, den tryter mellan varven. Provade lite olika matkassar under året, mycket gott men inte tillräckligt för att få kvar mig som kund.

  1. Låter jättegott! Jag tycker också bäst om att laga egen mat från det vi har hemma. Enklast så.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras