Hur snabbt springer Anna 5 km?

Jag fortsätter besvara av era frågor.

Helt grymma att luta mig tillbaka på när tankarna är på födelsedagar, jobb och annat IRL. Att inte alltid skriva om vad som pågår i mitt liv och få nya bloggperspektiv. Tack och välkommen med fler frågor eller önskeämnen om du har.
Lisa undrar:
”Vad är ditt snabbaste på 5 km?”
Mitt svar:
20.02 minuter. Eller rättare sagt, svaret VAR 20.05 minuter i augusti 2012 då jag sprang Bellmanstafetten i Lofsans lag. Just nu är jag långt ifrån i samma löpform. Jag springer helt enkelt inte lika ofta, långt eller som sagt – lika snabbt som då.

Det är ju så att du blir bra på det du tränar. Jag har prioriterat styrketräningen länge nu, sprungit mindre och tappat mitt flow. Tycker det är betydligt jobbigare att springa nu mot förr, något som bilderna här från i fredags visar tydligt.
”Blir rött, bli rött bli rött” var mantrat i huvudet vid vägljuset efter min runda i skogen. Kroppen längtade efter en paus, något jag inte hade samma behov av för ett par år sedan. Samtidigt vet jag att den lätta känslan bara är någon månad bort och med tanke på hur förhållandevis lite tid jag lägger på löpträningen mot då är jag nöjd. Att jag känner mig stark i backarna och fortfarande kan haka på vänner för en spontan halvmara. Det betyder mer än att springa snabbt för mig så här på ”äldre dar”.

3 kommentarer
  1. åh, tack för svaret! En grymt bra tid, tror också du kan öva upp snabbheten igen om du skulle vilja för du har alla förutsättningar!

    1. Lisa – ja, det kan jag säkert. Men jag är inte tillräckligt motiverad just nu. Är du själv inne på att bli snabbare?

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras