Hälsomousse – recept ur Fitnesscoachens funktionella vardagskost (som fungerar)


Jag fortsätter glädjas åt mina vänners framgång inom olika områden. Antingen har jag av en slump lärt känna extremt målmedvetna människor, eller är det så att träning- och hälsomänniskor har ett specifikt drivkrafts-DNA?
Själv är jag fortfarande lika glad över min barnbok, Dante letar siffror/Dante letar bokstäver, även om den inte gjort mig till miljonär. Och det tror jag är få bok-kreatörers mål. De flesta delar nog en passion för att få sina tankar, bilder, intressen eller upplevelser i tryckt format, samt att sprida detta vidare till andra.

Förra veckan berättade jag om Miranda Kvist bok ”Naturkraft” och i torsdags förra veckan väntade ännu en boknyhet hemma bland posten – ”Fitnesscoachens funktionella – vardagskost som fungerar” av Madeleine Rybeck. I den får du massor av hälsosamma recept utan krångligheter. Recept som bara tar 20 minuter att laga, för vardagslyx, nyttiga såser, mellanmål och superfood – allt med syfte att vara nyttigt, snabbt och gott!

Dessutom delar Madeleine med sig av kloka tankar om kost och hälsa. Om medvetet vs. känslobaserat ätande. Om mat, träning och balansen däremellan. Om kost ur ett träningsperspektiv och att äta för hälsan, det vill säga sådant som många hälsomedvetna går och grubblar över.
Jag kan personligen skriva under på flera av Madeleines tankar och är glad att hennes sunda budskap sprids till fler: 

Jag brukar förklara så här:
– Vi kan äta allt men inte alltid.
– Mat får inte handla om förbud, det ska handla om energi och glädje.
– Vi kan skilja på vardag och fest.
– Vi behöver näring för att orka, men goda smaker och lyxiga desserter för att själen ska få sitt.
– Det en behöver, och bör inte, utesluta det andra.
– 80% bra mat, 20% ”dåligt” kommer du långt på.


Dyra kokböcker som du knappt vågar bläddra i för att det ska bli fläckar går bort i mitt hem. Den här är precis det jag söker, men snabblagade recept av få ingredienser. Förra veckan fick jag inspiration till att göra tonfiskbiffar som var länge sen och idag är jag sugen på den här:

Fitnesscoachens hälsomousse

Ingredienser för 2 portioner:

» 2 avokado

» ½ dl kakao

» 3 msk honung

» ½ tsk vaniljpulver

Gör så här: Mixa allt, lägg upp i skålar och kyl. Servera med riven choklad och hallon.
Madeleine Fitnesscoachen Rybeck är även med i nästa nummer av SportHälsa, både med grill- och smoothietips samt i vår kosttillskottskola. Jätteroligt att ha med henne i tidningen och nu att få se boken jag skrivit om IRL.
Tack och GRATTIS till din fina och högst funktionella kokbok Madde ♥

3 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras