Blått träningsmode i Röhnisch nya butik

Höstens kollektion hos Röhnisch är full av blått träningsmode

Min favoritfärg. Därför var det som att kliva in i himmelriket bland allt blankt, blått träningsmode på Gamla Brogatan 15 i torsdags, där klädmärkets nya Concept Store ligger. Med ett ben som bloggare och ett som redaktör på SportHälsa gick jag till pressfrukosten, framme förvånansvärt god tid. Jag lämnade barnen på skolan innan och då är jag beredd på att allt kan hända. En borttappad strumpa, glömda läxböcker, trötta små ben. Men allt flöt och jag var där 5 minuter före utsatt tid. Låter kanske inte så märkvärdigt, men du skulle bara veta hur det ser ut när sex personer + respektives packning ska iväg på morgonen. Jag var riktigt nöjd. Hann till och med kika runt i den ljusa, fräscha butiken innan fika och presentationen av Röhnisch designchef Annica Rantala började.
Butikens fokus är gym, löpning och yoga och som du ser – övervägande blått träningsmode!

– Vi tillbringar allt mer tid i träningskläder och vi kräver ett lika stort utbud inom träning som mode. Tack vare Röhnisch breda erbjudande kan kvinnor hitta både rätt passform och rätt träningskläder till sin personliga stil i våra butiker, sa Annica Rantala.
Förutom att presentera butiken, där även kommer hållas många gratisevent med fokus på kvinnors intressen inom träning, berättade Annica om Röhnisch historia och miljöplan. Röhnisch är ett gammalt, svenskt familjeföretag som tidigt riktade in sig på träningskläder för kvinnor. Varumärket jag haft längst kontakt med som bloggare och gillar både för de snygga funktionskläderna, sitt arbete för att stärka kvinnor och sitt miljötänk. Till sommaren 2018 kommer till exempel en kollektion med badkläder gjorda av plast hämtad ur havet. Så bra!
– Om vi ska fortsätta konsumera måste vi ta hand om allt skräp, menade Annica. Och även om det finns mycket kvar att göra är det här ett steg i rätt riktning. Hoppas fler företag får upp ögonen för vad som är möjligt.

Intressanta samtal, fina, smarta kläder (lite i gammelrosa också som du ser) och fika ihop med min kompis – f.d. ”praktikant-Martina”. I fredags jobbade hon sin sista dag på SportHälsa, vilket känns jättesorgligt. Vi har hunnit bli goda vänner, ett bra team och har haft en rolig höst ihop, men vi får se till att fortsätta träffas. Dessutom har Martina startat upp en blogg på SportHälsas sajt genom vilken vi håller kontakt digitalt – ”Skippa sockret”. Där hon lägger upp massor av läckra recept i sockerfri twist. Missa inte den!

Vi fick även välja ett par shape tights att ta med hem för att prova. Självklart blev det ett par i blått för min del. I två olika blå nyanser, med skön dubbelstickad midjemudd och silverkant i reflex. Så snygga tights som jag invigde vid gårdagens yoga. Och en fin Martina vid min sida. Det kommer kännas tomt att inte ha henne där i morgon bitti.. ♥

4 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras