Ricottaröra med spenat, ugnsrostade grönsaker och mozzarella

riccottarora2 - ricottaröra

”Något gott av ricotta..”

..tänkte jag och googlade fram en ricottaröra med spenat att modifiera på mitt sätt. Hade fått hem ett lyxigt PR-bud med nyheter från Granarolo att provsmaka som passade bra. Produkter med extra högt proteininnehåll, som all ricotta och mozarella, men dessa även laktosfria och med låg fetthalt.

prot_ost-scaled - ricottaröra

Perfekta ostar att ersätta annan proteinkälla med i sallader och.. ja, allt där du kan använda dom. Själv blev jag som sagt sugen på att testa en ricottaröra med spenat som även lät smart att ha i kylen som tillbehör till mer än den här rätten.

ricottaröra

Ricottaröra med spenat

Ingredienser:

  • 1 dl fräst hackad spenat, ca 65 gram färsk babyspenat
  • 250 gram ricotta
  • 2 msk riven parmesan
  • 1 krm salt

Gör så här:

  1. Skölj din spenat och fräs i en panna.
  2. Ställ att svalna. Lägg sedan på en skärbräda och hacka den.
  3. Blanda ricotta med riven parmesan och den hackade spenaten i en skål.
  4. Blanda runt eller mixa till en röra.
  5. Ställ svalt tills du ska äta.

sallad_riccottarora - ricottaröra

Till min ricottaröra rostade jag sötpotatis, paprika, lök och broccoli med olivolja och flingsalt i ugnen. Stekte även aprikoser lätt och serverade allt med en grönsallad och mozzarellan.. mmm!

tonfiskbiffar-riccottarora - ricottaröra

Dagen efter hade jag ricottaröra kvar som passade UTMÄRKT till tonfiskbiffar. Jag rörde helt enkelt i en burk avrunnen tonfisk och ett ägg i röran, stekte i olja och tadaaa – ännu en mycket lyckad maträtt ihop med rester av grön- och rotsakerna. Rekommenderas, både produkter och recept. Kram! /A

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.