Ricottaröra med spenat, ugnsrostade grönsaker och mozzarella

”Något gott av ricotta..”

..tänkte jag och googlade fram en ricottaröra med spenat att modifiera på mitt sätt. Hade fått hem ett lyxigt PR-bud med nyheter från Granarolo att provsmaka som passade bra. Produkter med extra högt proteininnehåll, som all ricotta och mozarella, men dessa även laktosfria och med låg fetthalt.

Perfekta ostar att ersätta annan proteinkälla med i sallader och.. ja, allt där du kan använda dom. Själv blev jag som sagt sugen på att testa en ricottaröra med spenat som även lät smart att ha i kylen som tillbehör till mer än den här rätten.

ricottaröra

Ricottaröra med spenat

Ingredienser:

  • 1 dl fräst hackad spenat, ca 65 gram färsk babyspenat
  • 250 gram ricotta
  • 2 msk riven parmesan
  • 1 krm salt

Gör så här:

  1. Skölj din spenat och fräs i en panna.
  2. Ställ att svalna. Lägg sedan på en skärbräda och hacka den.
  3. Blanda ricotta med riven parmesan och den hackade spenaten i en skål.
  4. Blanda runt eller mixa till en röra.
  5. Ställ svalt tills du ska äta.

Till min ricottaröra rostade jag sötpotatis, paprika, lök och broccoli med olivolja och flingsalt i ugnen. Stekte även aprikoser lätt och serverade allt med en grönsallad och mozzarellan.. mmm!

Dagen efter hade jag ricottaröra kvar som passade UTMÄRKT till tonfiskbiffar. Jag rörde helt enkelt i en burk avrunnen tonfisk och ett ägg i röran, stekte i olja och tadaaa – ännu en mycket lyckad maträtt ihop med rester av grön- och rotsakerna. Rekommenderas, både produkter och recept. Kram! /A

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.