Ostkaka är lika gott som underskattat!?
Till din frukost, mellanmål, dessert, kvällsfika.. en saftig och sockerfri ricottaostkaka rekommenderas. Löjligt lätt att göra dessutom, av ynka 3 ingredienser och valfria tillbehör. Sommarens bär kanske?
Jag gjorde dessutom min av Granarolos nya laktosfria produkt med hela 21 gram protein och enbart 5% fett. Perfekt proteinbomb efter träningen och om du vill hålla nere ditt fett- och sockerintag, men ändå är sugen på något sött och gott.
Går även fint att smaksätta med exempelvis citron, bär i själva smeten, hackade nötter, choklad.. finns mycket som passar i denna neutrala kaka.
Saftig, sockerfri ricottaostkaka av 3 ingredienser
Ingredienser:
- 2 ägg
- 250 g ricotta
- 0,25 – 0,5 dl sötströ
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Klä en ugnssäker form med bakplåtspapper.
- Separera äggvita och äggulor.
- Vispa äggvitorna hårt med hjälp av en elvisp. Bunken ska gå att vända upp och ner.
- Blanda äggulor med ricotta och sötströ och vänd försiiktigt ner vispade äggvitorna i smeten.
- Häll i ugnsformen och grädda i mitten av ugnen ca 45-60 minuter. Kika med jämna mellanrum, kakan ska vara gyllene, men inte bränd.
- Kakan är söt och god i sig själv, men får fin kontrast av en klick grädde, glass eller vaniljkvarg, sylt eller bär.
Succé för oss som gillar sött! ♥/A