Till frukost, mellanmål, efterrätt eller kvällsfika när du vill åt något gott och proteinrikt..
..passar en ostkaka med keso! Nästan löjligt enkel att röra ihop av naturliga ingredienser som du hittar i din närmaste butik. Dessutom kan du variera receptet och tillbehören helt efter eget tycke och smak. Lite kanel i smeten? Rivet äpple? Chiafrön för extra crunch, mättnad och näring? En klick kokosolja? Ja du hör!
Här hittar du ett basrecept på ostkaka med keso som du får fria händer att personifiera..
Ostkaka med keso – gott, naturligt proteinrikt mellanmål
Ingredienser:
- 250 g keso
- 1/4 dl sötmandlar
- 2 ägg
- 1 dl matlagningsgrädde
- 4 dl hallon
- 1 dl vispgrädde alt. lättkesella med vaniljpulver (+ Stevia om man önskar)
Gör så här:
1. Låt keson rinna av i en sil.
2. Finhacka mandlarna.
3. Vispa äggen och blanda med keso, matlagningsgrädde och mandel.
5. Häll smeten i en ugnssäker smord form.
6. In i ugnen på 175° i cirka 35 minuter eller tills kakan fått färg.
7. Servera din ostkaka med keso ihop med hallon och en klick vispad grädde eller kesella med vaniljpulver.
Riktigt gott med en klick grädde som här.
Som frukost, proteinrikt mellanmål efter din träning, dessert eller kvällsfika? Jag tycker det passar bra precis när som helst med olika smaksättning och tillbehör. Själv åt jag min framför Idol en kväll.
Prova och personifiera gärna om du blir sugen. Hoppas får en riktigt fin dag nu. Kram! /A
Gjorde efter basreceptet men den blev otroligt salt, inte god. Det saknas socker.
Vad synd. Men som jag skrev kan du tillsätta sötning om du önskar!