Kesobröd i långpanna – recept

kesobröd i långpanna

Regn ute – bakning inne?

Eller om sol för att göra picknicksmörgåsar av kan detta kesobröd i långpanna passa bra. Här i Stockholm vilar i alla fall sommarsolen en dag och jag blir sugen på att pyssla med något inomhus. Letade i bloggarkivet med recept och hittade ett enkelt och gott bröd som var länge sen jag gjorde. Bilderna är alltså inte från idag, utan 2015, men kanske byter jag ut dom senare.

Slutsnackat. Nu till ett rekommenderat recept på kesobröd i långpanna alá Åse ”56kg, men med lite extra frön för gott tuggmotstånd och näring. Här är hennes recept som du med fördel kan personifiera som jag med frön och flingsalt som topping.

Kesobröd i långpanna

Ingredienser till 1 bröd eller 2 mindre:

  • 3 ägg
  • 1/2 liten burk keso (125 gram)
  • 3 msk kokosmjöl
  • 4 msk mandelmjöl (om du är nötallergiker ta 5 msk kokosmjöl istället)
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk deodoriserat smält kokosfett eller annan neutral olja
  • 1 nypa salt
  • Addera till lite chiafrön eller hackade nötter/frön om du vill ha ett bröd med lite mer tuggmotstånd.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda de torra ingredienserna först, mixa sedan ägg och keso med stavmixer.
  3. Det går bra att bara vispa ihop men då kommer kesokornen med.
  4. Fördela den fasta degen på bakpappersklädd plåt.
  5. Strö eventuellt vallmofrön / chiafrön på.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.
  7. Skär sedan i önskade stora bitar.

Gott, snabbt, proteinrikt. Det här ska jag testa på barnen också som brukar äta extra många mackor under sommarlovet. Funkar även bra att rosta hälsar Åse.

Kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras