Superenkel kesowrap med kyckling och ceasardressing

kesowrap

Kesotrenden!?

Har du också noterat alla recept i sociala medier på sistone, allt från lasagne till glass och här – kesowrap! Kanon tycker jag, eftersom keso både är en relativt billig proteinkälla, något dom flesta har lättillgängligt i närmaste butik, passar vegetarianer (dock inte veganer) och som sagt – är extremt mångsidigt.

kesowrap

Jag har bakat kesobröd förr, men av en halv burk kvar här hemma ville jag testa att göra en snabb kesowrap som tillbehör till min lunch. Nästan samma ingredienser som brödet, men i form av tunnare typ tortilliabröd.

Kesowrap

Ingredienser 2 st:

  • 1 dl keso
  • 1 ägg
  • 0,5 msk chiafrön (kan uteslutas)
  • valfri topping, ex flingsalt och pumpakärnor

Gör så här:

  1. Blanda ägg, keso och chiafrön.
  2. Häll ut i lagom stora plättar på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda i mitten av ugnen på 225° i ca 15-25 minuter (beroende på ugn, så kika med jämna mellanrum. Brödet ska vara mjukt men inte geggigt). Tips! Du kan även steka din kesowrap i en panna med olja.

Under tiden brödet gräddas kan du förbereda fyllningen, förslagsvis skivad kyckling, grönsaker och denna sås.

Snabb ceasardressing

Ingredienser:

  • 1 dl majonäs
  • 1,5 dl riven parmesanost
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 msk citronsaft
  • salt & peppar

Gör så här:

  1. Riv parmesanost och vitlök.
  2. Blanda med majonäs och pressad citron (+ vatten om du önskar en lösare konsistens).
  3. Smaka av med salt och peppar.

kesowrap

Magisk liten munsbit till en matigare kycklingsallad, men med lite avocado och tomat i tror jag den kan bli ÄNNU godare. Berätta om du provar! /A

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.