Kesoglass med nötkräm – krämigt god av enkelt recept

kesoglass

Den trendiga glassen av keso.. jag var skeptisk.

Har du också bombats av kesoglass i sociala medier? Jag har fått upp massor av reels och först rynkat näsan, för ”hur gott kan det va med fryst, mixad keso”, men man ska ju aldrig döma ut något utan att prova själv. Och det är ju kanon med glass som fyller på proteindepåerna efter träningen lika bra som något annat proteinrikt mellanmål. Svalkande dessutom.. och gott?

Jag var tvungen att testa berömd kesoglass jag med. Har ändå vaniljproteinpulver hemma, det enda som behövs för det här receptet förutom keso och valfri smaksättning. Nötkräm är gott i glass tycker jag, men hade ingen färdig hemma så även det rörde jag ihop.

kesoglass

Här hittar du receptet på min kesoglass med nötkräm, men du väljer såklart själv vad du vill ha i din.

Kesoglass med nötkräm

Ingredienser:

  • 2 dl keso
  • 1 dl proteinpulver vanilj (kan uteslutas)
  • nötkräm (jag gjorde egen av 1 msk mandelsmör + 1 msk sötströ + 1 tsk kakao)
  • Du kan även prova att ha i mer sötning och valfri smaksättning, ex. bär, hackad choklad, mandel, doppa i smält choklad, kokos…

Gör så här:

  1. Mixa keso med tills du får en slät massa.
  2. Lägg glassform och ringla i nötkräm eller annan smaksättning.
  3. Frysen i minst 2 timmar.
  4. Ta ut en stund innan du vill äta den.

kesoglass

JOooo, jag blev positivt överraskad! Glassen var inte alls sådär isig som jag vet att magrare glassvarianter kan bli. Den var härligt krämig och smaken.. mmm god! Väl värd att testa om du vill variera sommarens klassiska gräddglass med din egen, proteinrika mellanmålsvariant.

Puss och njut! /A

Gillar du kesoglass rekommenderar jag även:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning