Kycklingburgare i kesotortillia med svinggod sriachamajo

kycklingburgare i kesotortillia

Here we GO again!

Med en läcker kesotortillia fylld av saftig kycklingburgare, krämig avokado, kripiga grönsaker och het sriachamajo. Vid sidan av – lite som ”nyttifierade” pommes – haricot verts knaperstekta i olivolja med flingsalt. Du fattar.

Jag är fortfarande inte sponsrad av keso tyvärr, men nöjd kund som du ser och sett? Alltid en smidig, god och relativt billig proteinkälla precis som den är, lättillgängligt i närmaste butik, men även perfekt att tillaga på olika sätt.

För bara ett par dagar sen fick du ytterligare ett recept på kesoglass och nu: kycklingburgare i kesotortillia med svinggod sriachamajo. Min lunch igår, din idag?

kesotortillia

Saftiga kycklingburgare

Ingredienser till ca 8 st:

  • 500 g kycklingfärs
  • 2 ägg
  • curry, paprikakrydda, spiskummin eller vilka kryddor du gillar
  • salt och peppar
  • olja eller smör till stekning

Gör så här:

  • Blanda färs med ägg och kryddor. Smeten blir lös och kladdig, men ägget binder den när du steker.
  • Värm en stekpanna med fett och klicka ut lagom stora biffar. Platta till och forma när du steker dem.
  • Vänd efter några minuter och se till att de blir genomstekta, utan att ligga på för länge och bli torra.

Kesotortillia

Ingredienser 2 st:

  • 1 dl keso
  • 1 ägg
  • 0,5 msk chiafrön (kan uteslutas)
  • valfri topping, ex flingsalt och pumpakärnor

Gör så här:

  1. Blanda ägg, keso och chiafrön.
  2. Häll ut i lagom stora plättar på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda i mitten av ugnen på 225° i ca 15-25 minuter (beroende på ugn, så kika med jämna mellanrum. Brödet ska vara mjukt men inte geggigt). Tips! Du kan även steka din kesowrap i en panna med olja.

Under tiden brödet gräddas kan du förbereda fyllningen, förslagsvis skivad kyckling, grönsaker och denna sås.

Svinggod sriachamajo

Ingredienser:

  • 1 dl majonäs
  • 1 tsk sriacha sauce (mer/mindre enl smak)
  • 1 tsk risvinäger
  • 1 nypa salt
  • 1 skvätt vatten till önskad konsistens

Gör så här:

  1. Blanda ihop alla ingredienser i en skål.
  2. Smaka av och tillsätt mer salt och sriacha om du önskar en hetare sås, eller mer majonäs för en mildare.
  3. Ställ svalt tills du kan äta.

kesotortillia

MMMmmm. Ja, bara själva burgaren. Och kesotortillian. Såsen. Och haricot vertsen – var för sig supergoda. Sno och smaka, kram! /A

P.S. Här hittar du massor av fler smarriga recept med keso.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.