Kycklingburgare med sötpotatisringar – recept + produkttest

Något gott till helgen?

Eller en annan dag. Vi åt kycklingburgare med sötpotatisringar redan i tisdags då jag shoppat billig kycklingfärs och fått hem ett spännande produktprov. Nog kan det finnas en poäng med att ”välja sina tillfällen” för godsaker, men samtidigt är det ju NU livet pågår. Man får passa på. Och jag älskar att curla mina barn, inte minst efter vecka ifrån dom, plus att äta gott själv förstås. Dessutom går det alldeles utmärkt att kombinera hälsa med njutning.

Som bloggare får jag hem prover på nylanserade produkter då och då, vilket är kul för att ha koll på trender och kunna tipsa dig om det jag gillar. Allt hamnar inte i mina flöden, men när det verkligen är något jag rekommenderar dig, som Apetits morots- och sötpotatisringar t.ex. Riktigt krispiga och goda tyckte både jag och barnen. Enkla att tillaga, baserade på grönsaker, naturligt glutenfria, veganska och sojafria. Ett passande tillbehör till..

Saftiga kycklingburgare med sötpotatisringar

Ingredienser till ca 8 st:

  • 500 g kycklingfärs
  • 2 ägg
  • curry, paprikakrydda, spiskummin eller vilka kryddor du gillar
  • salt och peppar
  • olja eller smör till stekning
  • 1 förpackning sötpotatisringar (från Apetit, vet inte om det finns av andra märken?)
  • valfria grönsaker och dressing

Gör så här:

  • Blanda färs med ägg och kryddor. Smeten blir lös och kladdig, men ägget binder den när du steker.
  • Värm en stekpanna med fett och klicka ut lagom stora biffar. Platta till och forma när du steker dem.
  • Vänd efter några minuter och se till att de blir genomstekta, utan att ligga på för länge och bli torra.
  • Under tiden tillagar du sötpotatisringarna enligt förpackningen och skär upp grönsaker.
  • Kombinera din hamburgare på valfritt sätt.

..eller allt-i-ett? Bon apetit! /A

Fler lästips för dig som gillar hamburgare och annan god fast food:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras