Hur en vanlig hamburgare kan ge dig hälsa – 5 sätt

hamburgare

Jag är med på omtanken om djuren och klimatet.

Men då finns ju bra vegoalternativ till hamburgare med kött. Jag har även full förståelse för allergier och tidsbegränsad strikt kost mot positiva mål. Som en tävling, bättre livskvalitet eller att trivas i sig själv, men det funkar ju inte om man alltid är hård mot sig.

Att välja bort det man gillar för att se smal ut inför andra, känna att man duger som människa eller något löst rykte om att ”gluten skulle vara farligt och low carb bra för alla” köper jag däremot INTE. Och eftersom det redan finns så mycket skrämselpropaganda mot olika livsmedel, som en vanlig hamburgare, vill jag ge dig min vinkel.

hamburgare kickoffMats, Sara och Oskar fångade i tuggan under vår kickoff som avslutades just med grillade hamburgare. Så gott, mysigt och en riktigt skön augustikväll.

Hur en vanlig hamburgare kan ge dig hälsa – 5 sätt

  1. Gott. Räcker egentligen så, eftersom njutning är en stor del av livet och vi vet fasiken inte ett dugg om vad som händer i morgon. Något jag och många andra blivit varse om det här året. Att unna sig är ingen svaghet som Jante gärna vill få oss att tro.
  2. Revolt mot ätstörningsdjävlar. En hamburgare med vitt bröd, dressing och kött är sällan med på en anorektikers matsedel, eller ortorektiker för den delen. Bara tanken på att kunna njuta utan att någon inre galning straffar ger segerkänslor.
  3. Social näring. Det ämnet har jag berört djupare tidigare. Bygga burgare kan bygga gemenskap och kolhydraterna i sig ett bättre humör. Bra för både sig själv och sina medmänniskor.
  4. Power till träningen. ”Rakt ut i biceps” kanske du har hört? Och jo, det funkar. En hamburgare innehåller typ hela kostcirkeln om du adderar lite mer grönt. Burgaren du ser på bilden sov jag mätt och gott på, sen var den säkert även delaktig i ett riktigt bra träningspass dagen efter.
  5. Sommar i en hand. Hamburgare är bland det smidigaste, både att tillaga och för att få alla nöjda. Vego- eller kött, smak av sommar när den grillas och äts utomhus.

hamburgareLätt grillat bröd, sallad, dressing, tomat, karamelliserad lök, kött, ost på min i måndags. Supergott!

Om jag skulle kunna äta hamburgare varje dag? Absolut, om övriga måltider är varierade. Så mycket som jag tränar behöver jag energi, men får jag välja är jag nöjd med någon gång ibland. ”Allt men inte alltid”, sunt förnuft eller mer konkret ”80% medvetet, 20% utan näringstänk” är mina bästa riktlinjer till dig som vill ha. Mer detaljerat och faktabaserat i det här inlägget.

En fin kickoff med planering, padel och gott att äta vid min chefs landställe på Ljusterö. Näring för teamkänslan inför höstens kontorsjobb.

Kram! /A

Fler lästips och recept på temat:

2 kommentarer

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras