Om padel – vad, hur och personligt omdöme

anna Lissjanis, padle

Premiär för padel!

Eller paddeltennis som det heter i Svenska ordlistan sen 2016, trendsporten som blivit ”golfens nya svarta”. Padel är som stört i Sydamerika och har även vuxit snabbt här i Sverige, inte minst bland kändisar. Zlatan har sitt eget padelcenter och Jonas är helt såld. Han har spelat några år nu och kör ofta matcher med sina vänner. En väldigt social sport eftersom man ofta är i par som möter andra par, därför var det exemplariskt för teambuilding vid vår kickoff på jobbet.

padelpadel, anna Lissjanis, ewelina

Om padel

Padel är som en blandning mellan tennis och squash som spelas i dubbellag, men med racket utan trådar. Istället är det gjort av kompositmaterial där slagytan har hål i sig som du ser på bilden. Det gör bollträffarna blir dovare och inte lika ”studsiga” som vid tennis och squash, därför enklare att hålla koll på bollen.

padel

Padel spelas på en plan med två planhalvor avskilda av ett nät, men till skillnad mot tennis kan du använda dig av väggarna i spelet, alltså som i squash. Mer om reglerna hittar du här.

Jag har varken spelat mycket tennis eller provat squash, så min liknelse blev istället pingis. I storlek XXXL. Så himla roligt, jag älskar att det finns så mycket nya träningsformer att lära sig gilla.

padel

Både jag, Ewelina och Sara (som tagit bilden) var helt nybörjare, men det roliga med padel är att det går relativt snabbt att komma in i sporten. Efter någon halvtimme fick vi igång ett helt ok spel, jag fattade hur hårt jag skulle slå, hur mycket bollen studsade och var man skulle träffa. Vi körde ingen riktig match utan löste av varandra när vi kände för och hade superkul.

padel

Jag kommer definitivt spela igen. Gillar att köra i lag, att man får smascha till bollen, springa mycket och inte måste vara proffs för att hålla igång bollen. Den enda nackdelen jag kunde se var svårigheten att sluta. ”Bara en boll till” upprepade vi säkert 100 gånger, trots att det började spöregna.

Har du provat? Vad tyckte du i så fall?

Kram! /A

P.S. Vi spelade inte bara padel på kickoffen. Mest planerade vi, satte upp mål inför hösten och åt massa gott. Får köra ett inlägg med godsakerna framöver. D.S.

1 kommentar

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras