6 av vårens tights – personligt utlåtande

Behöver du nya tights?

Praktiskt eller som ett mentalt sug? Du har kanske sett att jag och mina kvinnliga kollegor på SportHälsa testat flera modeller av vårens tights. Nu är våra genomsnittliga betyg uppe på sajten, men jag vill även ge dig mitt personliga utlåtande. I det får du tänka på att min kroppsform, med förhållandevis smala höfter och liten rumpa, styr vad jag tycker. Dessutom att jag visar upp storlek Small av alla modeller, utom Workout Empire som var relativt stora i storleken, så där har jag XS. Även andra aspekter vävs in som du förstår av texten.

För ett omdöme där fler personer, med olika kroppsformer och smak, utvärderat – spana in tightstestet på SportHälsa. Där hittar du även priser, storlekar och länkar till de olika modeller, men här alltså mitt personliga utlåtande.

6 av vårens tights – personligt utlåtande

Nature Hommage – The Classic Sport Leggins

..är vårens tights för dig som ställer krav på miljövänlig hållbarhet och komfort. Som jag berättat tidigare är märkets inriktning är att skapa en multilösning på problem som överproduktion/överkonsumtion, nedskräpning, icke nedbrytbara emballage samt mängden plastflaskor i våra hav. Första kollektionen är skapad av återvunnen nylon.

Mitt omdöme: Snygg färg och glans, men framför allt mina favoriter när det kommer till hållbarhetstänket och bekvämligheten. Materialet är mjukt och följsamt, passande till såväl crossfit och yoga. Ger dock inte bästa kompression.

AMRAP

Casall Sculpture High Waist Tights

..är tights för dig som gillar att dom ”drar åt”. Det högteknologiska tyget har stor flexibilitet, bra fukttransport och andningsförmåga. Läs mer om tightsen här.

Mitt omdöme: Svåra att få på p.g.a. sin kompression, men när jag väl fått på dem satt de både snyggt och bekvämt. Dessutom gillar jag känslan av att kompressionen stimulerar blodcirkulationen. Dessa kommer bli mina löpintervalltights när det är varmare ute, däremot inga jag drar på för att yoga. Några fler bilder av mig i tightsen hittar du här ihop med ett 12-minuterspass.

Workout Empire Regalia Curve Leggings 2.0

..är tights för dig som gillar en stil som står sig, men ändå med roliga detaljer. De har en bekväm hög midja, snygga rynkdetaljer och är väldigt elastiska. Därför kan du behöva en storlek mindre än den du normalt bär.

Mitt omdöme: Dessa är mina favoriter nr 1. Kan bero på att de är svarta och stilrena nog att jag kommer kunna använda dem i många år framöver, men även p.g.a. passformen. Tightsen glider inte ner, smiter åt lagom runt låren och är fantastiskt sköna. I filmen med hur du använder en foam roller kan du se tightsen i rörelse.

ICANIWILL Breeze Tights Teal Green

..har både en kul och annorlunda design och praktiska detaljer. Det tunna och lätta tyget vid vaderna ger svalka, medan kompressionsmaterialet på resten av tightsen är lite kraftigare. En bra kombination under tuffa träningspass, dessutom med smarta fickor längs sidorna som rymmer mobil eller andra prylar.

Mitt omdöme: Tights som sticker ut från mängden med sitt färgval – jag gillar det! Underbart att den rosa trenden är över enligt min smak och dessa var också på topplistan över ”skönt och praktiskt”. Ett par tights jag kommer välja gånger jag vill ha någonstans att lägga min mobil och för något varmare lår, men även för en mer färgglad look.

Dare Active Gaia Tights Snake

..är valet för dig som vill ha bra kompression och tufft mönster. Dessa är designade för att du ska kunna ha dem till mer än bara träning, med en hög midja och kontrasterande färger för en smickrande siluett.

Mitt omdöme: Om det inte vore för ormskinnsmönstert – ännu ett par favoriter. Det är något mellan mig och djurmönster, men funktionen var klockren. Sitter på plats och tål riktigt svettiga pass tack vare sin effektiva kompressionförmåga. Ännu ett par lämpliga löp- och crossfittights, men även styrketräning. I filmen med 9 varianter av knäböj ser du mig använda tightsen.

Stronger Etna II

..är tights för dig som gillar hög midja och ren stil. Materialet är mjukt och följsamt, passande för de flesta träningsformer. Midjedelen har försetts med ett tunt men stadigt elastiskt band som håller tightsen på perfekt plats under träningen och på det vänstra benet har du Storngers prickade signaturränder.

Mitt omdöme: Nr 2 på min topplista. Precis som favoriterna p.g.a. att det är tights som står sig många år stilmässigt och som funkar till de flesta träningsformer jag ägnar mig åt. Dessutom väldigt sköna och glider inte ner i grenen. Du ser mig använda tightsen i filmen om jämnsidig träning med skivstång.

Det går verkligen inte att dra alla tights över samma kam om du förstår vad jag menar. Att testa flera olika modeller under en period har varit en bra erfarenhet, inte minst för att förstå vad jag vill ha. Sen har ju inte alla den möjligheten, vi har blivit sponsrade med produktprover (dock inte några betalda samarbeten), men förhoppningsvis kan du få några aspekter att ta med i ditt eget val av tights. Kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras