4 grymma nyheter i hälso- och träningsbranschen

hörlurar iPods Anna Lissjanis kb

Inget är konstant och tur är väl det?

Bara inom hälso- och träningsbranschen ser jag en positiv utveckling mot mer kunskap, förståelse och personifiering. Det som förr var svart eller vitt är mer i regnbågens färger nu, där vi allt mer kan hitta något som passar oss själva. Jag menar, se bara på det stora utbudet av gym med olika inriktningar, träningsformer, kläder, böcker, poddar, event, resor, utbildningar…  du fattar.

Som träningsbloggare, chefredaktör och med många kontakter i träningsbranschen får jag  ta del av många nyheter. Här tipsar jag några av dem vidare till dig.

4 grymma nyheter i hälso- och träningsbranschen

Podd

Oförnuft & Känsla med Sara Rönne och Jessica Clarén:

”Vi gör upp med kriser, frågetecken, pepp, gamla sanningar, episka upplevelser och high on life moments. Högt och lågt, precis som livet själv. Lyssna för skratt och igenkänning om allt som inte är så jävla kul. Dessutom lovar vi en och annan bra insikt och nyttig kunskap om mental och fysisk hälsa.”

Saras podd Träningsglädje Talks är en av de första jag lyssnat på och alltid gillat. Jag har även lyssnat på flera poddar där Jessica varit med och kombinationen av dem båda är klockren. Ärligt, varmt, om hälsa – fysisk och mental, på ett avslappnat sätt. Lyssna på podden här.

Utbildning

Erik Börjesson och Sweaty Buismess grundare Brian van den Brink lanserar utbildningsföretaget Human Performance:

”Med hjälp av branschens bästa specialistteam kommer vi att utbilda tränare, coacher och hälsoinspiratörer för morgondagens träningsmarknad. Vi kommer erbjuda både grund- och vidareutbildningar inom träning, hälsa och relaterade områden, inte minst digitalisering av träningsbranschen.”

Företaget kommer att fokusera på både grund- och vidareutbildningar inom träning och hälsa, ambitionen är att bli norra Europas ledande utbildningsorganisation.

”Utbildningsteamet är handplockade för sina uppdrag, där alla har en lång erfarenhet inom sitt respektive område. Vi vill att specialister ska visa vägen för våra elever”, säger Erik Börjesson.

Jag har gått utbildningar för/samarbetat med både Erik och Brian som har stor kunskap och erfarenhet inom träning. Det här kommer bli grymt. Håll ögonen öppna om du är sugen på att jobba med träning eller lyfta din nuvarande kunskap. Läs mer om utbildningsföretaget här.

Bok

Livsviktigt – en bok för alla som vill få barn att respektera och acceptera sina kroppar, oavsett hur de ser ut av journalisten och samhällsdebattören Karin Kajjan Andersson.

”Jag vill så tydligt som möjligt ge läsaren redskapen som behövs för att prata med sina barn om kropp, hälsa och utseende. Och efter att ha jobbat som kroppsaktivist i flera år känner jag att boken har med alla de vanliga situationer som vi som föräldrar möter: som hälsokollen hos skolsköterskan, som situationer när barnet börjar visa upp kroppshat eller situationer när personer i omgivningen kommenterar barnets kropp på ett sätt hen inte önskat”, säger Kajjan Andersson.

Med hjälp av egna erfarenheter från uppväxten praktiserar Kajjan Andersson kroppspositivt föräldraskap. I boken kan du läsa hur ett tjockt barn blev en ätstörd ungdom som efter många år av ätstörningar, självskadebeteende och kroppshat landade i en kroppsaktivists accepterande kropp.

Jag har själv inte läst boken, men barns hälsa är som du vet en stor hjärtefråga, så jag är sugen och tycker ämnet är viktigt. Boken hittar du bl.a. för 189 kr på Adlibris.

Träningskläder

Nature Hommage är ett nytt, hållbart träningsklädmärke. Dess inriktning är att skapa en multilösning på ett flertal problem som vi kan se i klädindustrin idag, så som överproduktion/överkonsumtion, nedskräpning, icke nedbrytbara emballage samt mängden plastflaskor i våra hav. Första kollektionen är skapad av återvunnen nylon och företaget samarbetar även med organisationen Plastic Bank som motverkar fattigdom och plastnedskräpning.

Just nu gör vi ett tightstest på SportHälsa och ska bl.a. få ett par från Nature Hommage att utvärdera. Det ser jag fram emot. Är det något jag ser växa är det den här typen av miljövänligt hållbarhetstänk. Här kan du läsa- och se mer av klädmärket.

Har du några fler nyheter i branschen att tipsa mig och övriga läsare om? Skriv gärna i en kommentar. Kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras