Sneak peak på Saucony – löpskor och sneakers aw19

Saucony.

Är det ett märke du har någon relation till? Jag har samarbetat med Saucony både här i bloggen och på SportHälsa, så för mig är det speciellt. 2018 sprang jag både Tjejmilen 21K, Stockholm Marathon, Tjejmilen och Lidingöloppet i deras skor. Och just nu springer jag i en ny modell du hittar längre ner.

Att träning och hälsa är trendigt syns även tydligt i övriga modebranschen, där design allt mer möter funktion och sportiga skor är grejen. Jag har tidigare skrivit om buffalotrenden och Saucony ligger ständigt i framkant med många snygga sneakers. Här visar jag dig några nyheter som jag spanade på vid höstens pressvisning.

Sneak peak på Saucony – löpskor och sneakers ss19/aw19

Aya Runner

..heter modellen du ser överst på på bild. En stilsäker sko i limited edition. Aya, som betyder “att flyga snabbt”, var ursprungligen skapad för att ”jaga personbästa”. Idag används de framför allt som sköna sneakers.

Jazz Original Outdoor

..är retrosneakers i läder som känns riktigt passande så här års med sina dova, naturinspirerade färgskalor. Det är en stabil, väldämpad sko för en aktiv vardag.

Peregrine ISO

..är en otroligt mångsidig trailsko och en legend inom trailrunning. Den har 4 mm häl-till-tå-dropp och grovt mönstrad sula med 6 mm gummidubb för ett utmärkt grepp på varierat underlag. Passar både för löpning på grus och asfalt med utmärkt löpkänsla och en ovandelen som transporterar bort fukt och väta på snabbast möjliga sätt.

W Kinvara 10

..är löparskor för ett neutralt löpsteg. En bra blandning av låg vikt, stabilitet och responsiv stötdämpning. Ovandelen är tillverkad i följsamt och ventilerande meshmaterial som säkerställer skön komfort på träningspasset och slitstark yttersula. Kinvara 10 passar för mångsidig användning, exempelvis tempo- och teknikträning eller som maratonskor.

Själv har jag fått ett par Kinvara 10 att testa, här från passet hos Pischa. Som vanligt inviger jag nya löpskor inomhus innan de får följa med ut i spåret. Dom känns liksom för snygga för att gegga ner på en gång och dessutom är det bra att känna så att jag inte får skav någonstans.

Det jag gillar bäst med modellen är komforten, med mjuk och skön dämpning. Kanske inte optimala när det är regn och snöslask ute eftersom ovandelen inte är vattenresistent, men annars en klar favorit bland mina löpskor just nu.

Kram! /A

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras