3 skäl att välja bra träningsskor om du vill undvika skador

* Test av träningsskor i samarbete med Reebok och Stadium *

träningsskor boxjump

Bilden i skallen: ”hur du snubblar på boxens kant..”

.slår i smalbenen och faller handstupad över med hjärtat i en liknande volt. Kan gå illa, men framför allt – smärtan! Smalbenen du vet.. Jag har aldrig gjort det själv, men vänner. Och även jag har varit nära, då jag varit trött och okoncentrerad eller haft för stora eller löst knutna, glappande skor. Dessutom har jag kämpat med ett hopparknä i perioder, kanske p.g.a. fel skor även där? Oavsett trist. När rädslor och skador begränsar oss. Något du känner igen?

Bra träningsskor löser inte allt du vet, men kan ge bra stöd på vägen. Här ger jag dig 3 skäl till att välja skor som hjälper dig att förebygga skador och få den där härliga känslan:

Varför dina träningsskor är viktiga när du vill undvika skador

▪️Dina fötter – och skor på dom – är med vid nästan all träning, hjälper till, skyddar och dämpar stötar. När du hoppar t.ex. belastas kroppen med ca 5–6 gånger din kroppsvikt. Så om du ska satsa på EN sak när det gäller ”utrustning” vill jag rekommendera skor som passar din fot och träningsform.

▪️Bra träningsskor ser även till att du kan röra dig fritt, landar stabilt, inte halkar och som sagt – minskar belastningen på muskler och leder. Du kan slippa allt från hallux valgus till benhinneinflammationer, knä-, höft- och ryggproblem..

▪️Skor med bra funktion och passform hjälper dig både att prestera ditt bästa och få en skönare känsla. Förmodligen inget du tänker på under passet, men resultat och positiva upplevelser kommer få dig att träna igen. Och igen. Och igen, men kanske (och gärna) i varierade former. Om vi zoomar ut – en långsiktig investering i din hälsa.

I samarbete med Reebok och Stadium har jag testat nya NanoX1. Och det gillar mest med modellen är att den är framtagen för all typ av träning, vilket är smidigt och även ekonomiskt om du som mig gillar varierad träning. Kondition, styrka, explosivitet..

träningsskor nano

Skorna sitter också väldigt skönt och stabilt på foten, vilket både ger bättre funktion och trygghet vid (enligt mig) läskiga övningar som boxjump. Snygga design dessutom och finns i flera färger som du ser. Du hittar dom på Stadium.se om sugen på ett par du med. Kram! /A

Relaterade lästips

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras