Test av 2 bra löpskor – HOKA Rincon 3 och Icebug Arcus

Är du på jakt efter nya löpskor?

Till dig själv eller att ge bort i julklapp kanske? Jag har testat två par (enligt mig) bra löpskor som kan vara något. Som bloggare och chefredaktör på SportHälsa är en av mina förmåner att då och då få möjlighet att prova produkter. Inte alltid att jag visar upp allt, men när jag märker att flera följare är nyfikna och om det är något jag tror kan ge glädje till fler händer det. Som nu.

Många skickade DM på Instagram och undrade: ”vad är det för bra löpskor du har som ger den där studsen?” när jag publicerat bilden ovan förra veckan. Svaret hittar du här, plus ett annat par rekommenderade löpskor inför vintern.

Test av 2 bra löpskor – HOKA Rincon 3 och Icebug Arcus RB9X GTX

HOKA Rincon 3

Som du kanske minns provsprang jag Hoka One One W Clifton Edge för inte så länge sen och förra tisdagen var det dags för dessa snabbingar – HOKA Rincon 3. Det är bra löpskor för dig som vill ha något riktigt lätt, samtidigt som du får ordentlig dämpning. Dessutom snygg design med ”fartränder”, vilka i alla fall ger mig känslan av att ”nu jäklar springer jag snabbt”. Placeboeffekten är aldrig fel du vet.

HOKA Rincon 3 har små förbättringar jämfört med sina föregångare, bland annat en lite flärp i hälen som gör den lätt att dra på, förbättrad hållbarhet och en extra lätt EVA-mellansulan för smidig övergång i varje steg. Till skillnad mot Clifton Edge, där jag upplevde en mer platt landning, är sulan rundare och ger mer studs vid ifrånskjutet av varje steg. Riktigt rolig och betydligt mer utdelning i form av fart när jag provade vid några tempoökningar förra rundan.

HOKA Rincon 3 finns dessutom i flera läckra färger och du hittar dom på HOKAs hemsida, samt hos utvalda återförsäljare till er rekommenderat pris på 1 600 kr.

Icebug Arcus RB9X GTX

Är det bra löpskor inför vintern och/eller andra perioder då kyla och underlag utmanar är Icebug Arcus RB9X GTX ett bättre val. Tillverkad med ett ultratunt membran av GORE-TEX som är 100% vattentätt passar dom bra i blöt terräng och har även en sula med bra grepp. Kommer även med dynamiska dubbar i karbidstål (Arcus BUGrip GTX), som ger grepp på is och som ”fjädrar in” i sulan när skon används på asfalt. Smart.

Ännu ett stort plus med Arcus är att löparskorna ger riktigt lågt klimatavtryck. Icebug har gjort det till sin uppgift att utmana skobranschens metoder och material, och med Arcus har det hela tagits ytterligare en nivå.

”Arcus har ett totalt klimatavtryck på 8,8 kg CO2, jämförbart med två hamburgermenyer eller en bilresa på mellan tre och fyra mil.”

Grymt ju. Själv har jag bara promenerat och småjoggat en kortare runda i mina Icebug Arcus hittills, men kan konstatera att dom både är bekväma, stabila, väldämpade, ger ett mjukt rull i steget och håller fötterna torra. Känns något klumpigare än HOKA Rincon 3 som blivit mina nya intervallfavoriter, men dessa är desto mer passande när det är regnigt och snöigt.

Icebug Arcus RB9X GTX finns också i flera färger och du hittar dom på Icebugs hemsida, samt hos utvalda återförsäljare till ett rekommenderat pris på 1799 kr.

Bäst är såklart att själv prova i butik, men jag hoppas min produkttest kan ge en hint till dig i valet och kvalet. Kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras