Hoka One One W Clifton Edge – test av löparskor

 

En recension av löpskor var inte igår, men idag ska jag visa dig en häftig modell.

Hoka One One W Clifton Edge. Som du kanske minns fick jag hem ett bud med skorna på min födelsedag och igår var det dags att testa dom. Inget betalt samarbete om du undrar, men oavsett ger jag dig alltid ärliga utlåtanden och väljer att visa upp det jag tycker är bra. Som jag vill rekommendera vidare till dig. Sen är våra fötter, löpteknik, mål, underlag… ja, det mesta – personligt, så det bästa är att prova ut löpskor i butik, men lite är gemensamt och här kan du läsa vad jag tyckte.

Hoka One One W Clifton Edge – test av löparskor

Hoka Clifton edge

Namnet Hoka One One kommer från Māori och betyder något i stil med “att flyga över jorden”. Lätt att tro också med tanke på skons look, “vingen” du ser på sulan i hälen. Och jo, till viss del flög jag också haha, men landade tryggt och stabilt. Till skillnad mot mina ASICS GlideRide EDO Tribute, där jag hamnar mer på framfoten vid snabbare steg, blir landningen mer mitt under foten i Clifton Edge. Tänker att det kan vara mer skonsamt för dig med knäproblem, eller om du pronerar/ supinerar mycket.

Annars var upplevelsen i lätt och mjuk, både på asfalt och stigarna längs Djurgårdskanalen. Lagom mycket dämpning tack vare skons fjädrande skum och hälkappan ger en mjuk övergång från landning till frånskjut på tå. Dessutom sitter den skönt över hälen med sitt vadderade skaft.

Summa summarum

Kan behöva springa fler gånger, men efter en först tur tycker att Hoka One One W Clifton Edge är skön, trygg och lättsprungen med cool design. Inte min snabbaste modell på skohyllan, men kan bli en klar favorit vid lugnare och/eller längre rundor.

Specifikationer

  • Vikt: 206 g
  • Häl till tå drop: 5 mm

Har du testat några av HOKA´s löpskor? Vilken modell och vad tyckte du? Kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning