Tonfiskburgare & Co. – enkelt recept

Vad tror du om den HÄR till middag?

En tonfiskburgare jag gjorde för ett par dagar sen. Egentligen samma recept som tonfiskbiffarna du kanske sett att jag brukar laga, men serverade på burgarevis. Att jag inte tänkt på det tidigare. Men ofta är det ju det som saknas – idéer. Det är så lätt att hamna i samma gamla mönster av maträtter, varför jag gärna delar mina, eventuella nya för dig med?

Burgarformen är även ett rekommenderat knep för att få små (eller stora för den delen) icke-fisk-älskare att äta fisk. Att äta med händerna är ju alltid populärt och låter man alla välja sitt pålägg själv är chansen att maten gillas ännu större.

Tonfiskburgare & Co.

Ingredienser, ca 2 port:

  • 1 burk tonfisk i vatten eller olja
  • 2 ägg
  • 2 msk chiafrön (alt. 0,5 tsk fiberhusk)
  • örtsalt & peppar
  • smör/kokosolja/olivolja till stekning

Gör så här:

  1. Blanda ihop alla ingredienser utom stekfettet. Låt stå att svälla ett par minuter.
  2. Värm en stekpanna med fett.
  3. Klicka ut och platta till biffar och stek ett par minuter på varje sida tills de blivit gyllenbruna.
  4. Servera i bröd med valfria tillbehör.

tonfiskburgarePå min hade jag ost, bladspenat och romsås för en mer ”fiskig” burgare. Tänker att alla traditionella tillbehör funkar. Även vanliga- eller sötpotatispommes till.

Smaklig spis om du testar och hoppas du får en riktigt skön helg. Kram! /A

Gillar du tonfiskburgare rekommenderar jag även:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras