Krispiga kycklingbitar med sötpotatispommes – min middag i torsdags..
..min lunch igår och din middag idag? Jag tänkte i alla fall att kycklingbitar kunde vara något till helgen, ofta omtyckt av stora som små. Här ihop med sötpotatispommes, rostad broccoli och vitlöksdressing – en av måltiderna ur matkassen från HelloFresh vi testar just nu. Vid Allt för Hälsan fick jag med en prova-på-kupong i goodiebagen som självklart måste testas.
Har du någon matkasse just nu? Eller testat tidigare? Vi har haft ett par och jag kan tycka det är inspirerande att laga maträtter jag aldrig gjort tidigare, men skulle inte vilja ha det jämt. Det tar alltid längre tid att följa recept än slänga ihop sitt gamla vanliga, men såklart – kul att hitta något nytt gott. Den här rätten gör jag gärna om.
Krispiga kycklingbitar med sötpotatispommes, rostad broccoli och vitlöksdressing
Ingredienser, 4 portioner:
- 4 kycklingfiléer
- 2 sötpotatisar
- 1 broccolihuvud
- 1 citron
- 1 ägg
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl panko ströbröd
- 2,5 dl gräddfil
- 1 vitlöksklyfta
- 0,5 dl majonäs
- olivolja
- salt & peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200° C. Skala och skär sötpotatis till ca 1 cm breda pommes.
- Lägg sötpotatisen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. In i ugnen ca 25-30 minuter.
- Dela broccolin i små buketter. Stek i olivolja med salt och peppar tills den fått fin färg.
- Förbered parningen. I tre djupa tallrikar lägger du mjöl, uppvispat ägg, panko. Salta och peppra i mjölet.
- Skär kycklingen i ca 2 cm tjocka strimlor. Vänd dem först i vetemjöl, sen ägg och sist panko. Stek i olja tills de är gyllenbruna, salta och peppra.
- Blanda gräddfil med pressad vitlök, majonäs, salt och peppar. Skiva upp citronen.
- Servera sötpotatis, broccoli, kyckling, vitlökssås och citronklyftor.
Kram och go´helg! /A