”Något gott, enkelt, mättande, näringsrikt, smidigt till matlådor..”
..får du med dagens middagstips. Kyckling med sötpotatis, kikärtor, fetaost och annat blev en smaksuccé hos mig i söndags. Ser kanske inte så roligt ut, men om du föreställer dig kombinationen av den söta potatisen, sälta från soja och kryddor på kycklingen, plus knaprigt ungsrostade kikärtor. Yum. Dessutom är det ju praktiskt att lägga allt på en och samma plåt och in i ugnen medan du fixar med annat.
Smart mat som passar bra till många eller om du vill ha över till lunchlådor. Och har du inte alla ingredienser hemma – lätt att byta ut mot annat, men här hittar du hela mitt recept.
Kyckling med sötpotatis, kikärtor och fetaost
Ingredienser:
- 500 g kycklingbröstfilé
- 2 stora sötpotatisar
- 1 pkt kokta kikärtor
- 100 g fetaost
- 2 msk olivolja
- 2 tsk sojasås
- valfria kryddor (jag: örtsalt, peppar, curry)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°.
- Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, skölj kikärtorna och skiva sötpotatisen.
- Lägg kycklingen på plåten, ringla över endel av olivoljan, sojasås och krydda. ”Massera” in allt i kycklingen.
- Placera sötpotatisen runtom kycklingen och kikärtor på/runt allt.
- Ringla mer olivolja över allt, smula över fetaost och krydda med mer örsalt (eller vad du önskar).
- In i ugnen ca 20-30 minuter / tills kycklingen är genomstekt och allt fått en härlig grillyta.
- Servera gärna med färska grönsaker och någon god sås (jag: bearnaisesås).
Bon apetit! /A