Karins kyckling bolognese – recept

kyckling bolognese

Bolognese är ju aldrig fel..

..och Karins kyckling bolognese med pasta och riven permasan.. guuudomlig. För dig som missat är Karin alltså ägaren av huset med lägenheten vi hyrde på Gotland, men även mamma till en av Junior och Jonnas bästa kompisar. Jag har känt henne ett tag genom barnen, supertrevlig och kul att hänga med. Det fick jag chans att göra ännu mer när Jonas resten hem med barnen i lördags och jag stannade 3 dagar extra. Hann snacka mer på djupet, hon och hennes barn kan ön, tog mig med på sightseeing – och bjöd på denna goda kyckling bolognese.

Det är häftigt och inspirerande med människors olika passioner här i livet tycker jag, matlagning är Karins. Min är ju träning som du vet och i köket höftar jag mest, medan Karin älskar att planera måltider och testa nya recept. Denna kyckling bolognese fastnade även hon och hennes barn för och har lagat flera gånger, bl.a. i tisdags så att jag fick smaka. Fantastiskt gott och perfekt om du föredrar kyckling framför annat kött. Prova gärna receptet och se om du håller med oss!

Karins kyckling bolognese

Ingredienser till 4 portioner:

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 morötter
  • 2 stjälkar selleri
  • 100 g kalkon/kycklingbacon
  • 2 msk olivolja
  • 450 g kycklingfärs
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 1/2 msk tomatpuré
  • 1 1/2 dl rödvin
  • 400 g konserverade körsbärstomater
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde
  • 2 lagerblad
  • 1/2 tsk socker
  • Salt & peppar

Att servera till:

  • pasta
  • basilica
  • parmesan att riva över

Gör så här:

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Skala morötter och skär dom samt selleri i små bitar.
  3. Skär även bacon i små bitar och stek. Tillsätt sen lök, vitlök och grönsaker och stek allt ännu en stund.
  4. Tillsätt kycklingfärsen och bryn, sen paprika, rosmarin, tomatpuré och rödvin. Låt koka upp och puttra tills endel vätska försvunnit.
  5. Blanda i konserverade körsbärstomater, buljong, grädde och lagerblad i såsen och låt koka upp för att sen småputtra i ca 1 1/2 timme, gärna längre.
  6. Smaka av med socker, salt och peppar.
  7. Koka pastan och servera med din kyckling bolognese, färskriven parmesan och basilika.

kyckling bolognese

Ät, njut och hoppas du får en god helg! ♥/A

Gillar du kyckling bolognese rekommenderar jag även:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras