Wrap it!
Himla gott och enkelt. Och en vitkålswrap är både ett krispigt-, saftigt-, vitaminrikt-, glutenfritt- och supergott alternativ till det traditionella brödet. Speciellt passande sommartid då det även är säsong för svensk kål. Billigt och närproducerat gillar vi ju, liksom smidig mat att äta med händerna.
Du kan fylla din vitkålswrap med.. vad som helst du tycker är gott. Vegetariskt som fisk, kött, ägg eller fågel. Olika grönsaker för extra krisp och någon härlig sås. Det är just vad som är så fint med plockmat som denna, att alla runt borde kan välja själva, men utgå från samma bas. Här hittar du ett av många förslag..
Häromdagen gjorde jag denna enkla lunch, en vitkålswrap fylld med grillad kyckling, mer strimlad vitkål stekt i olivolja, sojabönor, halloumi, tomater och en soja- och ingefärssås. Ja, tydligare recept får du nedan.
Krispig vitkålswrap med halloumi & Co.
Ingredienser 1 port:
- 2 stora vitkålsblad
- 1 strimlad grillad kycklingfilé
- 4 skivor halloumi (stekt i skivor/strimlor)
- 1 tomat i bitar (alt. 4 körsbärstomater)
- 0,5 dl sojabönor
- 1 näve bladspenat
- 1 dl strimlad vitkål
- 1 msk olivolja (att steka strimlad vitkål i)
- ca 3 msk soja- och ingefärssås (alt. ceasardressing eller liknande)
- valfria kryddor, ex. örtsalt och peppar
Gör så här:
- Stek halloumi, ev. kyckling och vitkål i strimlor i olivolja.
- Dra av yttre viktkålsblad försiktigt så de blir så hela som möjligt.
- Fyll med strimlad kyckling, grönsaker och sås.
- Vik som en vanlig wrap.
Yum. Kram! /A