Wrap it!?
Yes, goda wraps går alltid hem, inte minst på sommaren. Snabbt, smidigt att ta med dig ut och fräscht att fylla med säsongens färska grönsaker med mmm. Dessutom smidig mat om ni är många personer med olika smak, eftersom alla kan ha i vad dom gillar. Och saknar du idéer har jag samlat ihop 6 recept på på goda wraps att inspireras av.
6 recept på goda wraps för olika smaker
Chicken tortilla wrap
Ingredienser kyckling/varma grönsaker:
- Kyckling
- Aubergine
- Paprika
- Rödlök
- Champinjoner
Gör så här:
- Lägg kyckling och grönsaker med olivolja, örtsalt och peppar på en plåt med bakplåtspapper.
- Grilla i 225° i ugn ca 20-30 minuter.
Ingredienser kall fyllning:
- Bladspenat
- Riven ost
- Tomater
- Avocado
- Creme fraîche med pressad vitlök och örtsalt
Wrap med krämig tonfiskröra
Ingredienser, ca 2 portioner:
- 1 burk tonfisk
- ½ finhackad rödlök
- 2 dl crème fraîche
- 2 msk majonäs
- 0,5 dl sojabönor
- örtsalt, peppar, dillkrydda (eller vad du gillar)
- 1 avokado
- 1 kokt ägg
- 1 msk pumpakärnor
- 2 tortillabröd
Gör så här:
- Låt tonfisken rinna av.
- Koka ägg.
- Finhacka löken och skär avokado i bitar.
- Blanda tonfisk med majonäs, crème fraîche, rödlök, bönor och smaka av med kryddor.
- Lägg tonfiskröra, avokado, ägg och pumpakärnor på tortillabröd. Rulla ihop, ät och njut!
Vegowrap
Ingredienser:
- formbar sojafärs
- tortilliabröd
- valfria grönsaker
- färdig sås / créme fraiche / hummus
Gör så här:
- Tina färsen om frusen och forma till biffar.
- Stek i lite olja.
- Lägg grönsaker, biffar och sås i tortillabröd.
- Yum!
Kålwrap med krispig kyckling, avokado- och mangosalsa
Ingredienser 4 portioner:
- 1 huvud spetskål
- 600 g kyckling
- 50 g majonnäs
- 50 g panko ströbröd
- 1 st mango
- 2 st lime
- 4 g cajun kryddmix (alt. egen kryddblandning)
- 1 st avokado
- 2 st rödlök
- 4 msk olivolja
- salt & peppar
Gör så här:
- Skär av botten på spetskålen så att bladen lätt kan plockas isär.
- Lägg 2-3 blad på varje tallrik.
- Strimla kyckling och blanda med majonnäs i en bunke.
- Häll i panko, cajun kryddmix och salt i bunken med kyckling. Blanda ordentligt.
- Blanda avokado, mango, rödlök och olivolja i en skål. Smaksätt salsan med limejuice från 2-3 klyftor, en nypa salt och peppar efter smak.
- Stek kyckling i en skvätt olja i en stekpanna på medelhög värme, ca 7-8 minuter tills de är genomstekta.
- Skala och tärna både avokado och mango i 1 cm stora bitar. Finhacka rödlök och dela lime i klyftor.
- Lägg kycklingstrimlorna på kålbladen och toppa med avokado- och mangosalsan. Servera med limeklyftor vid sidan av.
Supersnabb ägg- och avocadowrap
Ingredienser för 2 matiga wraps:
- 2 tortilla- eller tunnbröd
- ca ¾ burk Keso
- 1 avocado
- 2 kokta ägg
- chiliflakes
- örtsalt
- romansallad
- pumpakärnor
Gör så här:
- Koka äggen och gör under tiden i ordning mackorna.
- Lägg på sallad, keso, skivad avocado, örtsalt, pumpakärnor, chiliflakes och skivat ägg.
- Vik ihop som en wrap.
Laxwrap med wasabi
Ingredienser:
- Tunnbröd/tortilliabröd
- Wasabi (alternativ som också är gott är pepparrotsvisp)
- Rökt lax i strimlor
- Ris (kan uteslutas men blir mer mättande med)
- Smör (kan uteslutas)
- Sallad i strimlor
- Finhackad rödlök
- Avocado i små bitar
- Lättkesella med peppar och örtsalt
- Ev. andra favoritgrönsaker
Gör så här:
- Bred smör och wasabi över brödet.
- Hacka och lägg på lax, grönsaker och ris i mitten av brödet.
- Klicka på lättkesella och krydda.
- Vik som när du gör en wrap och rulla in i folie.
- Färdig för din hemmalunch, att ta med till jobbet eller picknickfilten?
Hoppas du hittar något som smakar, kram! /A