Wrap it!? 6 recept på goda wraps för olika smaker

somriga maträtter wrap

Wrap it!?

Yes, goda wraps går alltid hem, inte minst på sommaren. Snabbt, smidigt att ta med dig ut och fräscht att fylla med säsongens färska grönsaker med mmm. Dessutom smidig mat om ni är många personer med olika smak, eftersom alla kan ha i vad dom gillar. Och saknar du idéer har jag samlat ihop 6 recept på på goda wraps att inspireras av.

6 recept på goda wraps för olika smaker

Chicken tortilla wrap

Ingredienser kyckling/varma grönsaker:

  • Kyckling
  • Aubergine
  • Paprika
  • Rödlök
  • Champinjoner

Gör så här:

  1. Lägg kyckling och grönsaker med olivolja, örtsalt och peppar på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Grilla i 225° i ugn ca 20-30 minuter.

Ingredienser kall fyllning:

  • Bladspenat
  • Riven ost
  • Tomater
  • Avocado
  • Creme fraîche med pressad vitlök och örtsalt

Wrap med krämig tonfiskröra

Ingredienser, ca 2 portioner:

  • 1 burk tonfisk
  • ½ finhackad rödlök
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk majonäs
  • 0,5 dl sojabönor
  • örtsalt, peppar, dillkrydda (eller vad du gillar)
  • 1 avokado
  • 1 kokt ägg
  • 1 msk pumpakärnor
  • 2 tortillabröd

Gör så här:

  1. Låt tonfisken rinna av.
  2. Koka ägg.
  3. Finhacka löken och skär avokado i bitar.
  4. Blanda tonfisk med majonäs, crème fraîche, rödlök, bönor och smaka av med kryddor.
  5. Lägg tonfiskröra, avokado, ägg och pumpakärnor på tortillabröd. Rulla ihop, ät och njut!
hälsosam snabbmat

Vegowrap

Ingredienser:

  • formbar sojafärs
  • tortilliabröd
  • valfria grönsaker
  • färdig sås / créme fraiche / hummus

Gör så här:

  1. Tina färsen om frusen och forma till biffar.
  2. Stek i lite olja.
  3. Lägg grönsaker, biffar och sås i tortillabröd.
  4. Yum!

vitkålswrap

Kålwrap med krispig kyckling, avokado- och mangosalsa

Ingredienser 4 portioner:

  • 1 huvud spetskål
  • 600 g kyckling
  • 50 g majonnäs
  • 50 g panko ströbröd
  • 1 st mango
  • 2 st lime
  • 4 g cajun kryddmix (alt. egen kryddblandning)
  • 1 st avokado
  • 2 st rödlök
  • 4 msk olivolja
  • salt & peppar

Gör så här:

  • Skär av botten på spetskålen så att bladen lätt kan plockas isär.
  • Lägg 2-3 blad på varje tallrik.
  • Strimla kyckling och blanda med majonnäs i en bunke.
  • Häll i panko, cajun kryddmix och salt i bunken med kyckling. Blanda ordentligt.
  • Blanda avokado, mango, rödlök och olivolja i en skål. Smaksätt salsan med limejuice från 2-3 klyftor, en nypa salt och peppar efter smak.
  • Stek kyckling i en skvätt olja i en stekpanna på medelhög värme, ca 7-8 minuter tills de är genomstekta.
  • Skala och tärna både avokado och mango i 1 cm stora bitar. Finhacka rödlök och dela lime i klyftor.
  • Lägg kycklingstrimlorna på kålbladen och toppa med avokado- och mangosalsan. Servera med limeklyftor vid sidan av.

Supersnabb ägg- och avocadowrap

Ingredienser för 2 matiga wraps:

  • 2 tortilla- eller tunnbröd
  • ca ¾ burk Keso
  • 1 avocado
  • 2 kokta ägg
  • chiliflakes
  • örtsalt
  • romansallad
  • pumpakärnor

Gör så här:

  • Koka äggen och gör under tiden i ordning mackorna.
  • Lägg på sallad, keso, skivad avocado, örtsalt, pumpakärnor, chiliflakes och skivat ägg.
  • Vik ihop som en wrap.
laxrullar

Laxwrap med wasabi

Ingredienser:

  • Tunnbröd/tortilliabröd
  • Wasabi (alternativ som också är gott är pepparrotsvisp)
  • Rökt lax i strimlor
  • Ris (kan uteslutas men blir mer mättande med)
  • Smör (kan uteslutas)
  • Sallad i strimlor
  • Finhackad rödlök
  • Avocado i små bitar
  • Lättkesella med peppar och örtsalt
  • Ev. andra favoritgrönsaker

Gör så här:

  1. Bred smör och wasabi över brödet.
  2. Hacka och lägg på lax, grönsaker och ris i mitten av brödet.
  3. Klicka på lättkesella och krydda.
  4. Vik som när du gör en wrap och rulla in i folie.
  5. Färdig för din hemmalunch, att ta med till jobbet eller picknickfilten?

Hoppas du hittar något som smakar, kram! /A

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.