Wrap med krämig tonfiskröra – recept

Stockholm bjuder på högsommarvärmen och jag på kall tonfiskröra!

Är det lika varmt hos dig? Så skönt att bara gå ut i linne och shorts, samtidigt som jag får lätt panik i lägenheten. Det är samma sak varje sommar, eftersom jag känner mig instängd och konstant klibbig. Förstår om du tycker att jag låter som världens negativaste, men jag har också mina lösningar:

 1. Gå ut, ofta till Kampementsbadet – vårt “sommarställe” i stan. Eller flyr stan helt när semester.
 2. Klä mig svalt.
 3. Äter och dricker kallt.

Har du fler bra tips?

Appropå kall mat var tonfiskröra väldigt länge sen jag gjorde, fram tills i förrgår. Tanken var att ha den till bakad sötpotatis (tips), men de vi hade hemma var mögliga så det fick bli wraps istället. Perfekt picknickmat, som rekommenderas om du har några utflyktsplaner till helgen?

När utelivet (som i att gå ut i solen snarare än på krogen du fattar) lockar är matlagningssuget inte lika stort hos mig. Då föredrar jag den här typen av recept. Mat som både går snabbt att fixa och inte kräver någon ugn eller spis.

Wrap med krämig tonfiskröra

Ingredienser, ca 2 portioner:

 • 1 burk tonfisk
 • ½ finhackad rödlök
 • 2 dl crème fraîche
 • 2 msk majonäs
 • 0,5 dl sojabönor
 • örtsalt, peppar, dillkrydda (eller vad du gillar)
 • 1 avokado
 • 1 kokt ägg
 • 1 msk pumpakärnor
 • 2 tortillabröd

Gör så här:

 1. Låt tonfisken rinna av.
 2. Koka ägg.
 3. Finhacka löken och skär avokado i bitar.
 4. Blanda tonfisk med majonäs, crème fraîche, rödlök, bönor och smaka av med kryddor.
 5. Lägg tonfiskröra, avokado, ägg och pumpakärnor på tortillabröd. Rulla ihop, ät och njut!
Smaklig måltid!

Veckorna har varit så märkliga den senaste tiden. Först var det Workout Åre, sen en upphackad av Kristi Himmelsfärdsdag och nu Sveriges Nationaldag. Härligt med ledigt ihop med barnen såklart, fast med semester på intågande blir det bra att komma i fas med jobbet. Idag är planen en effektiv förmiddag framför datorn.

Önskar dig en riktigt fin fredag! /A

Fler enkla recept med tonfiskröra och annat gott:

1 kommentar

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning