Recept på hummus

hummus

Hummus. Gyllene, krämig och nötig kikärtsröra som passar så bra till allt. Idag gjorde jag en burk som jag åt en klick av till lunchen.

Vi hade grillad kyckling över sen igår. Till den stekte jag bladspenat, aubergine, paprika och smulade över fetaost. Det tillsammans med en matig sallad i pitabröd blev en riktigt delikat lördagslunch.

kyckling_spenat

Hummus – recept

  • 1 burk sköljda och avrunna kikärtor
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk pressat citronsaft
  • 1 msk tahini/sesampasta (kan uteslutas)
  • salt & peppar

Gör så här:

  1. Mixa alla ingredienser till en krämig smet.
  2. Tycker du den blir för tjock – häll i en skvätt vatten.
  3. Lägg i en burk med tätslutande lock och förvara i kylen upp till en vecka.

Ett annat tips är att frysa in små engångsportioner i en iskubsform. Då kan du bara plocka fram en kub att tina och äta när du önskar.

hummus_nara

Passande till kyckling, alla möjliga slags sallader, tacos, som pålägg på mackan och mycket annat. Här hittar du fler goda röror till helgens tapas.

2 Kommentarer
    1. Elin – vi har en grill på balkongen så jag grillar året om. Så gott! Och tzatziki håller jag med om är gott, speciellt till kyckling. Tack för tipset! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.