Sugen på något riktigt chokladigt?
Då vill jag rekommendera dig dessa gudomligt goda glutenfria kärleksmums. Jag hittade det bortglömda receptet i samlingen från när jag och Milla arrangerade Frisk och stark familj på Wenngarn 2015. Då fick vi hjälp av Fanny Roethlisberger för att baka med barnen, som är expert på att trolla fram godsaker av naturligt näringsrika ingredienser. Vilket lyckades den gången också, förra året då jag gjorde favoriten i repris.
Ibland kan ”nyttifierade” recept bli torra och inte alls lika goda som originalet tycker jag, men den här är verkligen underbar. Jag minns hur överraskad jag blev när jag provsmakade, så även barnen som brukar vara skeptiska till sockerfria sötsaker. SÅ. HIMLA. GOD. Ett recept för dig som vill njuta av kärleksmums med tydlig chokladsmak, utan vanligt socker-, gluten- eller nötter.
P.S. Inlägg i repris från 2021, men lika gott i år.
Supergoda, glutenfria kärleksmums
Ingredienser kaka:
- 2 ägg
- 2 msk kvarg
- 1 dl morotspuré (mjukkokta morötter mixade till puré alt. färdig barnmatsburk)
- 2 msk kokosolja
- 4 msk kokossocker
- 4 msk kakao
- 1 dl kokosmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1/4 tsk vaniljpulver
- en nypa salt
Ingredienser frosting:
- 2 msk kokosolja
- 1,5 msk kakao
- 1,5 dl florsötning
- 1 msk kaffe
Topping:
- riven kokos (eller vad du gillar)
Gör så här:
- Rör ihop ägg, kvarg, morotspuré och kokosolja i en stor bunke.
- Rör ihop kokossocker, kakao, kokosmjöl, bakpulver, vanlijpulver och salt i en annan bunke.
- Blanda ihop allt och häll i en ugnssäker form (storlek av en brödform).
- Grädda i ugnen på 170° i ca 20 minuter.
- Medan kakan är i ugnen – rör ihop ingredienserna till frostingen.
- Låt kakan svalna helt innan du brer över frostingen.
- Toppa med riven kokos. Torkade bär är också gott på. Ställ sedan kakan i kylen så att frostingen stelnar.
- Dela upp, ät och njut!
För fler recept av Fanny – spana in hennes blogg och e-böcker, fulla med härliga frestelser. Kram! /A