Frisk & Stark Familj 2015 -dag 2

Endorfinhög på att arrangera träningsevent. Kan man bli det? Ja, läs om Frisk & Stark Familj dag 1 så förstår du, och nedan om ännu en fantastisk dag. Just nu är jag både trött, lättad, lycklig och speedad likt tillståndet efter ett lopp eller annan stor prestation. Planeringen och jobbet inför Frisk & Stark Familj har pågått i många månader och nu är det som att graviditeten är över. Och förlossningen av vår bebis gick bra. Jag tror vi lyckades sprida vår passion för hälsa för familjen och så här såg dag två ut.

fsf_morgonjogg

Själv vaknade jag tidigt och tog en kort bensträckare intill pampiga Venngarn Slott samtidigt som Staffan Ring ledde de mest morgonpigga deltagarna på en lätt jogg. Sköna sätt att starta dagen med frisk luft, och perfekt för att se sig om i den vackra omgivningen.

fsf_yoga

Uppvärmda fortsatte vi med en halvtimmes yoga. Milla visade medan jag guidade med instruktioner och gick runt för att korrigera och hjälpa alla. ”Min kropp” var lite stel idag precis som många deltagare efter igår, men då gör yoga desto tydligare nytta med sin ökade cirkulation och stretch.

fsf15_barnyoga

Sen var det gott med frukost och en stunds avkoppling innan nästa aktivitet. Mer yoga anpassad för barnen av Milla. Världens sötaste lilla ”hund” var med hela passet medan resten av barnen var med och…

fanny_fsf15

fsf_fanny1

Bakade kärleksmums med Fanny Roethlisberger i Venngarn Slotts kök, en workshop sponsrad av HolisticJag snodde åt mig en kram av min stora bak- och träningsinspiratör när det ändå var kärlekstema, och alla små prins- och prinsessor var så duktiga. Resultatet blev fantastiskt gott. Receptet hittar du först ut på Fannys blogg och även här så småningom. Den som väntar på något gott…

fsf_staffanring

Samtidigt fick de vuxna slita vid ”Strong and smart running” med ultralöparen Staffan Ring. Med två små barn, d.v.s. begränsad träningstid, och stora löputmaningar har han hittat bra knep att effektivisera träningen. Jag kommer berätta mer om upplägget framöver, men det såg verkligen roligt (och tufft) ut att springa med däck på släp.

fsf15_dack1

Passande för/mot svettiga löparfötter sponsrade Gococo passet. Bästa och snyggaste sportstrumporna jag vet och en ny värstingmodell är deras Compression Superior. Kanon för dig som behöver kraftigt stöd och öka cirkulationen över vaden när du springer långa och hårda pass.

fsf15_britax

Sist men inte minst körde vi Sveriges barnsligaste barnvagnsstafett med Britax Bob-vagnar. Milla styrde upp en rolig bana där deltagarna skulle köra slalom och baklänges med vagnarna, ”plocka kork med dinosaurietång”, stå på händer och göra hopp med stilpoäng. Alla barn fick pris och vagnarna testades ordentligt. Lätta att köra och manövrera, tål vikt upp till 17 kg, är höga (vilket är skönt när man springer med enarmsgrepp) och har handbroms. Dock lite vingligt vid snabb slalom och baklängesspring, men det tillhör kanske inte majoritetens löpstil?

fsf15_mat

Avslutningsvis åt vi på Wenngarns fina restaurang en sista gång, samt provsmakade Fanny och barnens kärleksmums. Saftigare och godare än originalreceptet med vanligt socker i om du frågar mig, och delikat ihop med en kopp uppiggande kaffe. En kopp som behövdes. Där och då släppte min egen spänning och tröttheten kom. Jag hade gärna stannat en vecka till för att sova i den sköna sängen, promenera i allén, träna i sportcentret, äta gott och relaxa. Gärna i sällskap av vårt underbara gäng, men det var dags att tacka, ta farväl och åka hem till min egna friska och starka familj.

Jag hoppas alla fantastiska deltagare, instruktörer, föreläsare, bakkonstnärer och sponsorer är lika nöjda som mig och Milla. Stort tack för ert bidrag, engagemang, energi och glädje, samt till Wenngarn för att vi fick hålla till i er härliga miljö. Jag hoppas vi ses nästa event, närmast på Mythos Beach dit vi tar Frisk & Stark Familj-konceptet på höstlovet tillsammans med Apollo.

5 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras