Från packångest till sagolikt snöiga ”Östermalmsfjäll”

Hemma i Stockholm.

Med grav packångest. Överdriver såklart, snacka om lyxproblem, men jag avskyr ändå att packa. Speciellt när jag ska till en plats där väder och temperatur varierar enormt, jag ska vara borta en längre tid utan tvättmaskin, med olika typer av träning, redskap och så ska ju även alla barnens grejer med.

Det slår aldrig fel att vi blir osams över ”vem som gjort vad” när alla är småstressade och fulla av resfeber, men när vi väl är iväg brukar det lätta. Det är något speciellt med att dra iväg mot något nytt, ja även till platser man varit på tidigare.

I lördags kom vi fram till Åre, eller ”Östermalmsfjällen” som jag kallar byn på skoj. Till skillnad mot exempelvis Jorm finns här både märkesbutiker, ett rikt uteliv, utbud av restauranger och nöjen, hippa människor och jämförelsevis höga priser. Som du hör – lite som som Östermalm, fast omgivet av fjäll.

Missförstå mig inte, jag älskar det här. Är själv en rastlös typ och skulle absolut kunna tänka mig att bo i Åre som är en passande mix mellan lugnet i mitt käraste Jorm och Stockholms puls. Nu är vi dessutom här på viktigt uppdrag – att arrangera Frisk och Stark Familj.

För 5 året i rad och antalet event/resor har jag helt tappat räkningen på. Det är lätt att köra på och glömma syftet, men varje gång jag gör det blir jag lycklig in i själen. Vårt event är knappast lösningen på samhällets ökande stillasittande, men alla droppar räknas. Och tänker vi långsiktigt är det barnen vi ska rikta in oss på. Allas vår framtid.

Dessutom är jag så glad att få göra det med Milla. Vi är rätt olika och kompletterar därför varandra perfekt. Kan bidra med olika saker, både när det gäller planeringen inför och under eventet. Sen har vi såklart även många likheter, som viljan att sprida rörelseglädje och att alltid stötta varandra. Jag delar saker med mina vänner som inga andra vet och dom med mig. Viktigt.

I lördags och igår rekade vi inför Frisk och Starkt Familj här i Åre och nu är eventet igång. Jag kommer summera det i ett eget inlägg framöver, men nu ville jag mest säga hej med en statusuppdatering och visa upp hur VITT det är!

Utsikten får vi alltså ta en annan dag, men det är fortfarande slående vackert här i Östermalmsfjällen. Luften känns liksom mjukare att andas och det är märkligt hur stor påverkan miljön har på en. Visst, syskontjafs och annat gnag hänger med överallt, men avstressad blir allt lättare att ta. Och fjällen har en magisk förmåga att både lugna ner och ge en superkrafter.

Önskar dig en riktigt fin ny vecka där du är. Kram! /A

1 kommentar

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras