9 stationsövningar för alla åldrar – Get out to workout Family i Åre

frisk och stark familj - get out to workout

Att få människor att ha roligt och må bra genom rörelse!

Göra rörelse till en självklar del av livet, oavsett ålder, gärna tillsammans och utan prestationspress. Där har du det som kanske är mitt kall här i livet? Jag vet inte, det kan ju förändras, men ser jag tillbaka på hela mitt yrkesliv är detta som en röd tråd. 

frisk och stark familj - Anna Lissjanis och Milla Åkerlund

I snart 20 år har jag jobbat som instruktör och personlig tränare, varav de 10 senaste som träningsbloggare och 5 senaste som träningseventarrangör. Jag har pluggat och varit mammaledig, men även då ”jobbat” vidare med mitt kall att sprida rörelseglädje via sociala medier på olika sätt. Kanske mer prestationsinriktat förr, men jag tror knappast det finns någon prestationsmänniska som inte även älskar kul- och må-bra-faktorn kring att träna.

Get out to workout Family – förenande rörelse i Åre

Under Frisk och stark familj är det i alla fall ingen prestation, utan fullt fokus på rörelseglädje. Passet jag visar dig här är liksom hjärtat i våra event, så fullt av alt vi vill att deltagarna ska få med sig i hem härifrån. Gemenskapen och att ha roligt ihop med sin familj under rörelse. Ett speciellt pass även eftersom det var mitt och Millas första event, fast för vuxna i Humlegården. Starten på både vår vänskap och familjeeventet vi nu arrangerat i 5 års tid.

frisk och stark familj - get out to workout 2

Efter flera år utomlands med Apollo är vi glada att ha hamnat här – i sagolika Jämtlandsfjällen ihop med flera härliga familjer. Och du får såklart också hänga med under helgen på Instagram. Kanske även IRL på höstlovet, men även få en känsla på egen hand om du provar vårt pass. Så här går det till:

9 stationsövningar för alla åldrar – Get Out to Workout Family i Åre

Uppvärmning: ”Huvud axlar knä och tå” – från långsamt till allt högre tempo.

Stationsövningar: 2 varv där ni jobbar i cirkel med 45 sekunder per station och 30 sekunders förflyttning mellan varje övning. Ladda gärna ner och programmera en timer-app.

  1. Grodhopp
  2. Dips med equalizer
  3. Step-up
  4. Planka på larv
  5. Hoppa hopprep
  6. Hängande benuppdrag
  7. Hälsande hunden
  8. Marklyft med kettlebell
  9. Rodd med SlingTrainer

Frisk och stark familj - get out to workoutfrisk och stark familj - get out to workout Anna LissjanisFrisk och stark familj - get out to workout

Abilica och Abilica Active har sponsrat oss med alla grymma redskap.

Hälsande hunden – så enkel och bra övning för corestabilitet, rumpa, baksida axlar och rygg.

frisk och stark familj - get out to workoutfrisk och stark familj - get out to workout Jonna Lissjanisfrisk och stark familj - get out to workout

Marklyft med kettlebell. Populär bland barnen som inte är vana att träna med vikter. Även för att de hade så fina färger.

Frisk och stark familj - get out to workout

Grodhopp. En av alla övningar där barnen oftast är spänstigare. Det tycker dom såklart är roligt att få visa sina föräldrar eller andra vuxna.

Frisk och stark familj - get out to workout roddFrisk och stark familj - get out to workout rodd sling trainer

Rodd med SlingTrainer. Så smidig att hänga upp var som helst och ett kanonbra sätt att stärka rygg och core på.

Frisk och stark familj - get out to workout

Dips med Abilica Equalizer. Ytterligare smidiga redskap för flera olika övningar för den som inte har ett räcke till hands.

Frisk och stark familj - get out to workout

Hängande benuppdrag. En kanonövning för såväl greppstyrka som magen. Och när för trött att dra upp benen är ”bara” att hänga, eller klättra som många barn gjorde, också super.

Plankan på larven. Krävs såklart ingen larv, men det blir lite lättare att komma upp med händerna på något än att hålla till på plan mark. Här jobbade de med att dra in knät mot motsatt armbåge samtidigt som de spände åt magmusklerna.

Ej på bild är hopprepshopp och step-up, men det tror jag du vet hur ser ut. Dessutom alla specialare som barnen hittade på. Vi är alltid noga att poängtera att det inte finns några måsten på våra pass. Att man är välkommen att leka om det lockar mer, varför vi håller till just vid en lekplats.

Glädje för rörelse som sagt, oavsett form. Och det värmer i hjärtat av tanken på att även Terese är med oss på resan, att fortsätta skapa det hon också brinner för. Rörelseglädje. Idag fortsätter vi med yoga, vandring och midsommarfirande. Hoppas du också får en riktigt fin midsommar. Kram! /A

 

4 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras