Vinn en Abilica YogaMat Jute ECO + miniband – tävling 4e advent

4e advent, sista förskottstända ljuset och årets sista tävling.

Den här veckan är det mina personliga favoriter du kan vinna till ditt hemmagym – en Abilica YogaMat Jute ECO och ett kit minibands. Jag har haft många yogamattor i mina dar, men den här är verkligen speciell. Den är lagom tjock och lätt, har ett superskönt gummi, lite bubbligt med suveränt grepp. Dessutom snygg och bäst av allt – miljövänlig. Samma sak gäller minibanden och båda produkterna är tillverkade i nedbrytbart material, samt i stilrena färger som lätt smälter in i hemmet. Passande att ha framme med andra ord, vilket gör din träning lättillgänglig.

yogamat

Tävla så här:

 1. Skriv i bloggens kommentarsfält: Vilken träning ser du fram emot med respektive redskap, en Abilica YogaMat och RubberBands?
 2. Motivera varför just DU ska vinna.
 3. Senast t.o.m. onsdag 23 december kan du tävla. Vinnaren kontaktas sen via mail och här i kommentarsfältet.

O.B.S. Dina kommentarer dyker inte upp på en gång, jag måste godkänna dem först p.g.a. spamfilter. 

Abilica YogaMat Jute ECO – yogamatta producerad i miljövänlig PER (Polymer Environmental Resin) och naturlig jute (textilfibrer från juteväxtstammar, en snabbväxande planta) som gör den 100% biologiskt nedbrytbar. Med naturlig jute och god struktur i ytan ger denna matta bra fäste för händer och fötter medan mattan sitter fast i golvet. Levereras med bärrem i 100% oblekt bomull. Storlek 175 x 61 cm. Tjockleken på 4 mm gör den mjuk och behaglig att ligga på.

Abilica RubberBands Set ECO – kit med 3 stycken RubberBands med olika styrka. Gummibanden är producerad i naturgummi. Praktisk påse följer med. Träningsbanden har hög kvalitet och fabriken har en gedigen kvalitetskontroll. 100% naturlig och tillverkad i gummins hemland Thailand. Banden är miljövänliga och 100% nedbrytbara. Banden innehåller inga syntetiska materialer.

Motstånd RubberBands Set

 • Lätt ca 4-15,5 kg
 • Medium ca 7-25 kg
 • Hård ca 9-34 kg

Text från Abilica

Mattan passar förstås även för annan träning än yoga.

Vinnare i 3e adventstävlingen om en Abilica HopScoth ECO?

Stort grattis till Christina, med motiveringen: 

”Vilket fantastiskt redskap att kunna träna bland annat balans, koordination, huvud och puls. Det här blir ett perfekt komplement i den redskapsbana som jag använder då jag leder barn med olika funktionsnedsättningar. De älskar att utmanas och jag älskar att se när de gör framsteg och lyckas. Äkta rörelseglädje!”

Önskar er alla en fin 4e advent och lycka till om du är med och tävlar! ♥/A

 

42 kommentarer
 1. Denna vinst skulle vara en perfekt julklapp till mig! Nu när man kör all sin träning hemma behöver jag styrkebanden för att bygga upp kroppen så jag kan utveckla min löpning. Tror även att dottern som är 2,5 år skulle bli glad för en matta, så vi kan träna ihop. -Mamma, ska vi träna idag? En stadig fråga här hemma 😊 Ren rörelseglädje!

 2. Detta kit passar perfekt i vår familj då distansstudier kräver koncentration och styrka hos alla inblandade! Med detta kan jag enkelt motivera och inspirera ungdomarna till att ta hand om sina kroppar på hemmaplan och jag kan boosta mig själv däremellan! Kanske kan vi även visa pappan i familjen en yogaposition 🙂

 3. Jag jobbar hemifrån i eget företag sedan ett år tillbaka och har haft svårt att komma igång med hemmaträningen, särskilt vintertid. I höst har jag äntligen börjat yoga 20 minuter tidigt på morgonen innan jag väcker familjen. Sååå skönt! Mattan skulle jag vilja ge till min man så att han kan göra mig sällskap. Han är nämligen avis på min härliga rutin men behöver inspireras. Banden är något jag saknar i mitt hemmagym så de hade varit världens bästa julklapp till mig!

 4. Först och främst skulle jag ge bort yogamattan till min syster, som jag försiktigt försöker puffa in i träningens värld. Själv håller jag på att utforska ”det lilla” i yogan, som att verkligen känna in i bergets position. Min syster testar ”hunden”
  Men banden skulle jag inte ge bort, skulle göra så mycket med dem- sidogång och kickar för benen men också utforska en massa övningar för överkroppen. Åh, kan inte välja! Kanske kunde jag få tonåringarna här hemma att vara med också, då träningen blir lättillgänglig med rubber bands.

 5. Försöker efter en utbrändhet hitta tillbaka glädjen i träning igen, vilket inte underlättas av pandemin och det grå väder som råder. Addera därtill två småbarn, så är det ett pussel att försöka hitta såväl ork som tid. Men jag har i alla fall lyckats hitta min lilla stund tidigt på morgonen nu innan de oftast vaknar.
  Dock känner jag att nått en platå, där jag känner inspirationen saknas till de övningar och redskap jag har, då det känns som det går på en rutin numer.
  Därför blev jag så glad när jag såg det här och skulle vilja anta utmaningen i att börja yoga men än mer börja träna med gummiband, som jag känner skulle passa perfekt. Dels träning för ben som jag ofta försakar, men också att de inte tar någon plats och därmed skulle de rymmas i såväl hemmet som i väskan de gånger man är på resande fot.
  Så nu håller jag tummar och tår, för jag hoppas på ett spännande och inspirerande nytt träningsår

 6. Yogamattan skulle jag använda till rörlighetsövningar men också till en del styrkeövningar☺️.
  Det smala minibandet används med fördel till axelövningar.
  Mellanlandet skulle jag ha runt låren och jobba med rumpövningar sittande och liggande på rygg.
  Det bredaste bandet används till stora muskelgrupper; benövningar och rumpövningar där jag jobbar stående☺️.

 7. 1. Jag kommer att använda vinsten för att komma igång med träningen igen och då med yoga på den snygga mattan, och med minibanden skulle jag börja använda ditt pass ”megastark med minibands”.

  2. Detta vore en toppenvinst att få, då skulle min kropp må! Det är dags att komma igång med träningen igen, och då är det komplett med yogamatta och minibandsen. Och med hjälp av dina övningar och pass, så kan jag få till en hemmaträning i världsklass. Nu ska bara latmasken ut och träningsglädjen in, så är vinsten min.

 8. Jag skulle bli bättre på att ha kortare träningspass hemma. Särskilt nu när hemmajobbet kommer att pågå ytterligare. Men banden skulle jag kunna köra lite styrka. Och förhoppningsvis bli lite smidigare.

  God Jul!
  Och lycka till i nya lgh!

 9. En egen yogamatta som bara är min skulle sitta perfekt, ingen som luktar ingrott svett efter en löprunda av man och tonåringar. Kunna rulla ut i vårt nya uterum, matchar perfekt tonerna där, för yoga en tidig morgon.
  Minibandsen skulle passa fint som uppvärmning inomhus nu under vintern innan jag ska ut på mina löprundor.

 10. Denna matta skulle motivera mig lite extra att verkligen börja med yoga 2021 som jag så länge tänkt och vet att det är bra för mina stela och spända axlar och nacke. Banden skulle hjälpa mig effektivisera min träning hemma och få ett effektivare träningspass under våren då jag inte känner att det är ok att gå till gymmet.

  Tack för en underbar blogg🥰

 11. Jag har i alla år dissat yoga. Testat ngn gång, men mest tyckt att det varit tråkigt, långsamt och meningslöst. Har nu under hemmakontorsåret känt mig stelare och stelare, och med en andning som knappt når nedanför halsen. Gav då yogan en ny chans, och herregud! Nu är jag helt såld! Mjukheten, närvaron och den inre styrkan jag upplever är helt otrolig! Men. Jag saknar en yogamatta…
  Och gummibandet är också precis vad mina skuldror och axlar behöver! Att sitta hemma och jobba hela året börjar kännas i kroppen nu.

 12. Älskar att blanda hemma-styrka med konditionsträning. Därför är yoga matta och gummiband perfekt. Och då vi är ute mycket med husvagnen hade det varit underbart att kunna ha med sig dessa träningsredskap som inte väger något 😊

 13. Jag ser framemot att träna upp hållbart ledarskap och motståndskraft i post-Corona tid – allt från Yinyoga till tuffa styrkepass – för att ha kraft och mod att leda mig och mina medarbetare under ett nytt, löftesrikt år 2021. Jag vill gärna vinna detta vackra och hållbara set.

 14. Åh, vilken härlig tävling! Vid vinst skulle yogamattan och banden inte användas bara av mig utan även av mina två döttrar som är 11 och 13 år. Dom är lika träningstokiga som sin mamma, men tyvärr är all organiserad träning inställd pga av COVID. Jag ser framför mig hur vi kör cirkelträning hemma tillsammans; rygglyft och situps på mattan och övningar för ben, rumpa och rygg med banden. En perfekt jullovsaktivitet för oss alla❤️

 15. Jag är precis som många andra, en person i farten. Mitt i livet, mitt i en pandemi så är det hemmaträning som gäller. En träningsmatta som denna från Abilica till allt från yinyoga till HiiT pass i vardagsrummet är ett måste. Träningsbanden står på önskelistan då min styrketräning behöver större utmaningar i dessa tider med begränsningar i tid och rum och för en person som mig i ständig rörelse vad då vara bättre än RubberBands som jag enkelt kan ta fram och stuva undan.

 16. Jag är en inbiten löpare och haft en träningsår där skadorna avlöpt varandra. Behöver ge min kropp styrketräning numera hemma med ruberband men även rulla ut yogamattan för daglig träning i rörlighet. Mot ny utmaningar 2021 med hemma träning och skadefri löpning.

 17. Vill gärna vinna mattan för att komma igång med hemmayogan på allvar. Främst i syfte att stärka upp rygg och bålmuskler. Miniband skulle jag använda till ben och sätesträning, men är säker på att det finns många fler användningsområden 😊
  Jag tränar vanligtvis ganska tuff fysträning typ Cross fit men har märkt att jag behöver stärka upp rygg och bål mer för att inte skada mig på gympassen som nu (av skäl som alla vet…) blir färre och oregelbundna.

  1. Yogamattan skulle jag använda både på hemmaplan och på gymmet för Yin Yoga-pass. En stel men enveten smålänning behöver mjuka upp sin kropp.
   Rubberbanden skulle bli perfekta vid mina hiptrusthers, märker att min ländrygg mår mycket bättre och tekniken sitter som en smäck. Var en härlig aha-upplevelse vid senaste PT-passet.
   Ha en fantastisk jul & stan strong 💪

 18. Jag ser fram emot all träning med minimanas just nu, kanske ffa att få träna röven…
  Min motivering är att jag under nästan hela året varit väldigt sjuk. Gjorde en stor operation i januari och höll på att dö i sepsis i februari och sen har resten av året fortsatt i samma stil så har tappat massor av både kondis och muskler. Nu hyfsat frisk igen men hjälp vilken dålig form jag hamnat i så behöver all motivering jag kan få för att bygga upp det jag förlorat (och gå i mina byxor igen…)

  Så nu hoppas jag på turen som jag inte haft på hela året 🍀

 19. Efter nu 10 månader utan mitt älskade gym och endast hemmaträning i olika former så skulle denna matta och gummibanden verkligen strö lite stjärnglans över den annars lite uttjatade träningen vid det här laget. Gummiband är ju verkligen bästa träningsredskapet, tar ingen plats i ett redan trångt utrymme och övningarna går att variera i oändlighet (det band jag har nu är så använt att det känns som att det ska spricka vilken sekund som helst). Och förhoppningsvis kan jag få till den där yogan som jag har så svårt att komma mig för att göra, men som gör så gott när den väl blir av. Sen hoppas jag även att detta kan få med maken på ett hörn som verkligen skulle behöva träningen men som har oerhört svårt att motivera sig, skam den som ger sig! 🙂

 20. Jag vill vinna matta och band från Abilica, för att visa att vi alla är lika. Oberoende hur vi ser ut, kan vi med dessa träna tills vi blir slut. Ben, arm och rygg, kör hårt för bli stark eller snygg.

 21. 1) Styrketräning 🏋🏻‍♀️
  2) Jag ser framemot att ta fram mina gamla hantlar och köra ett styrkepass med min tonåring som har haft hemstudier från gymnasiet sen i november. Tonåringars syn på sina föräldrar är ju inte direkt samma syn som vi har själva 🙈 så jag är redo för att köra ett pass som utmanar honom och visar att den här mamman hon kan hon 💪🏻👏🏻👊🏻

 22. Som blivande 30-årig student lämnar jag i januari mitt jobb som har innehållit mycket rörelse och fysisk aktivitet. Jag har tagit ett aktivt beslut att inte gå till gymmet längre på grund av pandemin och tyvärr är motivationen inte pä topp. Men nu säger ryggen ifrån… Yogan är min medicin för ländryggen, och där skulle en matta bidra till att jag kan yoga med bättre förutsättningar hemma. Och med Rubberbands skulle jag jobba på att stärka hela min baksida och axlar. Välbehövligt nu när jag mest ska sitta vid ett skrivbord. God jul!

 23. Jag ser fram att lära mig yoga 🧘‍♀️ att lära mig bli stark inifrån och utifrån, med matta och band kan jag kombinera övningar som lär mig uppskatta det liv jag har. Efter att precis ha opererat bort livmoder pga av sjukdom finns valet inte att välja fler barn, men jag vill välja livet, mina 3 liv i form av barn vi redan har. Om jag skulle vinna detta kit ger det mig bättre förutsättningar att utöva nya övningar.

 24. Glad 4e advent !
  Jag firar advent 7-14.30 på mitt arbete som ett demens boende med 9 💕
  Jag upptäckte yogan för ganska precis 1 år sen , alldeles försent :(. ( jag blir 57 år på nyårsafton.)
  Jag önskar jag börjat tidigare, men är nu frälst av mina 2 yoga klasser jag variera mellan pga av olika arbetstider .
  Jag hoppas verkligen på turen att vinna den fina yogamattan för att fortsätta att utveckla o bibehålla min ”gamla ”yoga kropp ” och bygga den starkare och smidigare . På en snygg o bra o ekologisk matta 🙏
  God Jul från Ulla

 25. Efter lång resa med ortorexi ätstörningar och ett helvete har landat i yogans fördelar och kraft att ge ro i själen hoppas jag ett livslångt förhållande med yogan!
  Nästa steg är att så smått börja stärka upp kroppen igen. Om tomten kommer med miniband tänker jag att det är dags!
  Önskar dig en riktigt fin jul och lycka till med boendet

 26. Har det senaste året börjat yoga flera dagar i veckan. Men har en dålig, hal matta. Denna mätta hade tagit min yoga till en ny nivå minibands saknas i min hemutrustning och skulle få mig att lägga in mer välbehövlig magträning.
  Eftersom jag för tillfället inte kan gå på allmänna gym hade dessa komplement till min hemträning varit pricken över i😀

 27. Hej Anna!
  Jag skulle definitivt använda både gummiband och yogsmattan flitigt. Min man har anammat yogan och nu slåss vi om hans matta varje kväll när man vill gå igenom kroppen och bli upplärd med nya övningar från honom.
  De små gummibanden har sedan du kört på med tips och övningar på din blogg gett mig inspiration att även upptäcka denna träningsformen.
  Jag är inne i en stor brytpunkt mitt i livet och har alltid tränat hårt med kroppen och tänkte ha som nyårslöfte att vara lite snällare och upptäcka kroppen på ett mer grundläggande sätt genom nya övningar. Tänker främst att yogan blir en stor utmaning.

 28. Det skulle vara fantastiskt att få en bra och fin matta och band, att köra sin träning på. Att kunna aktivera och stärka upp och stretcha ut sin lite stela kropp hemma är mer än så värt dessa dagar. Att inspirerar min dotter att hänga med på yoga pass och andra övningar där man bara använder sin egna kropp vore så kul. Aktiviteter ihop ger så mkt kärlek och energi.

 29. Åh, vilka fantastiska träningsredskap!

  Abilica YogaMat skulle jag främst vilja använda till bålträning. En favorit där en yogamatta skulle vara bra att ha är att stå i en planka och göra en vridning i överkroppen där man för ena handen från att vara riktad mot taket, under kroppen och sen ut parallellt med golvet. Med RubberBands hade jag gärna stärkt upp rumpan och baksida lår genom höftlyft med bandet runt knäna.

  Jag är en träningsälskande person som kommer se till så att dessa träningsredskap blir väl använda och väl omhändertagna!

 30. Jag har nu under hösten varit hemma pga sjukskrivning r/t utmattning. Jag har alltid tyckt om att röra på mig men har aldrig tyckt att yoga ”Är min grej”. Nu har jag däremot fått lära mig att kroppen också behöver varva ner och efter att ha testat diverse yogapass på Youtube (däribland dina) har jag faktiskt ändrat inställning och tycker det både ger mig smidighet och är lindrande för oro och ångest. Så- mattan skulle komma väl till pass framför Tv:n och minibanden vore toppen för att bygga upp min styrka igen!

 31. Jag ser fram emot att få öka min bålträning med Yoga med denna miljövänliga yogamatta från Abilica och förbättra min ryggträning med rubberbands. Vi håller precis på att renovera vårt uterum till ett japanskinspirerat träningsrum och detta hade passat in alldeles förträffligt som inredning. Bra träningsredskap behöver inte alltid vara stora utan de små lätthanterliga redskapen tränar de små viktiga musklerna.

 32. En riktig goding jag spanat länge på, Abilica YogaMat Jute ECO. Älskar att den är eco och den naturliga färgen som ger ett lugn och skulle passa sig perfekt i combo med den jag har just nu men aldrig får ha ifred då små ofta vill vara med 😍 Skulle användas flitigt till övningar med kidsen och vid egen träning hemmavid som nu är ett måste i denna tid. RubberBandsen skulle tänjas vid hemmapass men också på snabba lunchpass på jobbet, verkar så smidigt att packa med sig.

 33. Wohoo, vilken fin tävling!
  Jag har inte gjort yoga på flera år och kommer börja med det tack vare denna fina yogamatta. Har verkligen saknat att göra övningarna. Är det fulltspäackat schema, är det bara att lägga sig ner på mattan och andas, andas, andas. En fin present som man ger till sig själv. Gummibanden har jag aldrig tränat med så det kommer bli otroligt spännande! Kommer titta ut bra övningar men jag vill satsa på rygg, ben och rumpa. Vill vinna då jag bor långt i från gymmet och har länge önskat förbättra min träning, styrka och flexibilitet. Att träna hemma kommer bli magiskt med dessa redskap! Jag börjar 2021 med inspiration, motivation och att lära mig något nytt!
  God Jul och ha en fortsatt fin julvecka!

 34. Löpningen är min passion! Eftersom jag snart fyller 40 år har jag börjat inse att rörlighet och styrketräning blir viktigare för att hålla sig skadefri. Ablicia YogaMat Jute Eco och rubberbandsen skulle användas flitigt här hemma eftersom det just nu är svårt att besöka gym på grund av pandemin. Hemmaträningen är nu det som gäller!

 35. Jag är verkligen ingen träningsexpert… långt ifrån! Banden har jag ingen aning om vad jag ska göra med, jag behöver läsa in mg, men jag vet ju att de ska vara bra på så många olika sätt. Yoga … åh, yoga, vad jag längtar efter att komma igång. Min välbehövliga träning fick ett abrupt slut i och med pandemin. Jag som hade kommit igång så bra. Jag känner hur kroppen längtar och hur jag inte mår bra av att inte träna som jag gjorde tidigare. Jag ska investera i bra yogaprogram till mig själv i julklapp. Sen ska jag äntligen börja ge mig själv möjligheten att må bättre igen. Jag är inte ute efter några underverk, men jag vet att yoga hjälper mig att slappna av, bli starkare i både kropp och själ. Och får jag bättre balans och lite muskler på köpet är det ju bara en härlig bonus!

 36. Åh jag kan bara hålla tummarna. Slutet av yogakursen blev inställd pga pandemin, men förstår att jag behöver regelbunden yoga för kropp, knopp o själ. Så effektivt mot mycket. Men största insikten är väl att jag har slarvat med postgravidsträningen, så det skulle jag använda gummibanden till. Stärka mage o rumpa, bygga styrka inifrån o ut.

 37. Min gamla klasskompis är en stor inspirationskälla när det gäller yoga, meditation och att hitta lugnet. Om jag vann den här vinsten skulle jag använda yogamattan till att utöva yoga övningar utifrån hennes YouTube videos. Kanske skulle jag hitta ännu fler att hämta inspiration från så att jag kan hitta lugnet som jag idag saknar. Om jag har tur kan jag när Covid-19 läget förändrats boka in mig på ett riktigt pass med henne framöver.

  Gummiband är inget jag har tränat med förut, men jag har förstått att de finns massor med övningar man kan utnyttja dessa till. Ibland annat en hel del övningar för rygg och ben. Det är något jag verkligen skulle vilja stärka och jobba vidare med.

  Kram Sanna

 38. Jag drabbades av en förlossningsskada i maj och har efter det behövt lägga om och anpassa min träning helt och hållet. På yogamattan ser jag fram emot att på ett bättre underlag än vardagsrumsmattan köra mina stretchövningar och liggande och sittande styrka. Minibandsen blir perfekta att lägga på som lite extra motstånd i styrkeövningarna.
  Just jag vill vinna detta för att få lite extra pepp och motivation till min rehab och fortsatta träning, för att träna mig tillbaka till en stark kropp.

 39. Efter att ha passerat den ”magiska” åldern på 40 år, har valt att inte träna på gym sen i somras pga rädsla att smittas av Covid-19 samt ett stressigt jobb med långa dagar på det, gör ingen glad…Allra minst min kropp som numera känns stel som en 90 årings, men även vikten som har letat sig uppåt 🙁 Har länge velat haka på Jessica Almenäs yogastreak för att dels få tillbaka min 40 åriga smidiga kropp, men även för att ta hjälp av yogan för att stressa ner och få återhämtning när vardagen är som värst. Att få en stunds avkoppling och återhämtning på Abilica YogaMat Jute ECO skulle vara guld värt speciellt nu när jag ska vara lite ledig i mellandagarna, så jag hinner få in yogan som en rutin i vardagen.

  Abilica RubberBands Set ECO är ett superbra komplement för att få in lite styrka efter ett yogapass. Övningar skulle jag hämta från egna ”övningsbanken” men även hämta inspiration från dig dig och dina kollegor i träningsbranschen. Benen och rumpan behöver aktiveras och efter ett skönt yogapass kan det vara skönt att få känna lite pump i musklerna 🙂

 40. Yogamattan skulle jag använda till när jag gör mamma-baby-träning med min lilla dotter, så jag åter kan bygga upp mina magmuskler igen efter graviditeten.
  Gummibanden skulle vara perfekt för att få träna upp extra styrka i benen då det krävs eftersom det blir mycket bärande på dottern hela dagarna.
  God Jul!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras