Vinn en ribbstol till din hemmaträning och sprallig lek

ribbstol

På tiden med en tävling!?

Den här gången om en ribbstol, Abilica Premium WallBar, som du själv kan måla i en passande färg till din inredning. Eftersom jag snart flyttar och inte kommer ha plats för en är det min, helt ouppackad, jag tävlar ut. Ledsen för Stockholmsfixerat, men jag har inte möjlighet att skicka detta tunga paket. Vinnaren får alltså komma och hämta den själv här på Gärdet, men jag tänker att du som inte bor i stan känner någon annan som kan hjälpa dig? Hoppas. Och så här går tävlingen till..

Vinn en ribbstol till din hemmaträning och sprallig lek

Tävla så här:

 1. Skriv i bloggens kommentarsfält: ”Vilket är ditt bästa tips för mer rörelse i hemmet?”. 
 2. Motivera även varför du vill vinna en ribbstol?
 3. Senast t.o.m. söndag 22 november kan du tävla.

O.B.S. Dina kommentarer dyker inte upp på en gång, jag måste godkänna dem först p.g.a. spamfilter.

ribbstol
Bilder: Abilica

Om Premium WallBar – ribbstol från Abilica

Abilica Premium WallBar är en klättervänlig klassiker från gymnastiksalen som alla åldrar älskar. I och med ribborna i olika nivåer får du ett brett användningsområde, med grepp och stöd på flera höjder. Träna greppstyrkan genom att hänga, lyft benen och stärk dina magmuskler, vila en fot mot en ribba och gör enbensknäböj, fäst ett gummiband i den eller testa inte-nudda-golv. En annan kul aktivitet är att måla er Abilica Premium WallBar tillsammans i en färg som passar hemmet, eller så behåller ni det naturligt trävita. Vi har målat våran med Jotun Lady Evergreen. Ingår i produktserien Abilica Active.

Värde: 2499 kr

Blir samtidigt glad av bilderna som väcker många fina minnen, inte minst av min änglavän Terese. Saknar henne så det gör ont ibland, men blir även påmind om våra roliga upplevelser ihop, som detta samarbete med Abilica. En liten #tbt-parantes. Kram och lycka till om du tävlar! /A

P.S. Hur du kan träna med en ribbsol? 6 övningar för hela kroppen ser du i en film här.

31 kommentarer
 1. Mitt tips
  Gå in i ett mörkrum tänd ett ljus, sätt på lugn musik, rulla ut yoga mattan gör några enkla rörelseövningar i 10-15 min.
  Drick varmt vatten efter passet så skön start på dagen.

  Vill ge ribbstolen till mitt aktiva barnbarn Ludvig samt till min dotter som i dagarna ska ha sitt andra barn.
  Jag bor i Norrbotten och skulle så överraska dom med en ribbstolen.

 2. Wow!

  Det som fick igång HELA familjen var vår Corona baby, Elvis. En hund. Han måste ju ut (oavsett väder) och det hjälper hela familjen till med. Barnen kan leka med honom samt följa med på promenaderna. Jag tar längre turer med honom samt springer lite. Till och med min man går fler promenader nu än tidigare tack vare valpen 👍😁 plus att han är värdens bästa sällskap här hemma!

  Jag vill vinna en ribbstol till barnen och till mig. Har letat efter en rätt länge men det har aldrig passat. Nu har vi perfekta platsen på sonen rum sen vi gjorde om där och barnen är tillräckligt stora att klättra själv på den 👍🤩

  Ha en fin dag! ❄️

 3. Mitt bäst tips är att sätta på hög musik o sköna mysbyxor och tillsammans med barnen dansa/hoppa/skaka loss. Blir inte bara rörelse utan oftast väldigt mycket skratt också – vilket behövs mer än någonsin just nu.

  Håller på att förvandla källaren till ett aktivitetsrum för stora o små och då skulle det vara alldeles perfekt och drömmigt att komplettera med en ribbstol

 4. Mitt bästa tips för mer rörelse i hemmet är att slå på en bra låt och dansa igång dagen, jag får alltid så mycket ta energi av det. Jag skulle gärna vinna ribbstolen då vi precis köpt en ny lägenhet med möjlighet för extra utrymme att dansa och röra sig på, denna hade passat perfekt där.

 5. Wow! Villhöver!
  Mitt bästa tips för rörelse hemma är att ha grejerna framme! Tyvärr kanske det inte passar in i inredningsstilen alla gånger, men vem bryr sig nu? Vi har kettlebells och gummiband här i vardagsrummet och ringar och ett chinsräcke i två dörröppningar så att man blir lockad att lyfta eller hänga lite när man ändå går förbi!.
  Mvh Helena

 6. Mitt bästa tips är att alltid köpa en snygg yogamatta, som alltid kan vara utrullad och att ha de redskap man har (gummiband och kanske hantlar) i en snygg korg som också kan stå framme. Tröskeln blir så mycket lägre då!

  Jag skulle vilja ha en ribbstol för att hänga ut i. Så skönt för ryggen. Gillar också att stå på huvudet, träna handstående mot ribbstol. 🤸🏼‍♂️🤸🏼‍♂️🤸🏼‍♂️

 7. Hejsan! Mitt allra bästa tips för rörelse i hemmet och vardagen är att slänga på sig sköna kläder, sätta på bra musik ( i vårt hem är detta Skaka rumpan med Sean Banan eller Havet är djupt från lilla sjöjungfrun) Sen dansa loss i huset. Det mår vi alla bra av både i kropp och knopp. Knep nr 2 är att göra en hinderbana, ta vad du har hemma, kuddar, yoga mattor, böcker och rep!

  Jag ser en utmaning hos mina barn att paddorna drar så mkt uppmärksamhet och energi, de bara dras till den! Vi får kämpa för att få igång andra lekar och tankar, sen när vi väl kommit igång har de jättekul! min 5 åriga dotter går på gympa och älskar det, hon har ett litet rum men har sagt till mig att hon vill ha ett ”träningsrum” haha, inte mig emot! Jag tror verkligen att en ribbstol i hennes rum skulle göra succe! Att bjuda in till ännu mer rörelse och lek, det tror jag hade gynnat hela våra familj!

  Kram på er alla

 8. Det vi har gjort är att försöka frigöra fria, öppna ytor där kreativiteten och rörelseglädjen kan ha fritt spelrum. Mattor (både mjuka och typ yoga/träningsmattor) ligger utlagda eller hoprullade på utvalda ställen. Vi har också lyxen att ha ett rum som vi gjort om till träningsrum där det finns roliga träningsredskap för alla åldrar.

  En ribbstol har jag alltid önskat ha hemma. Perfekt för nu i Corona-tider när man börjar klättra på väggarna 🙂 Både för de stora och små!

 9. Vilken bra tävling. I vår familj älskar vi att kunna röra på oss.
  1/ Mitt bästa tips för mer rörelse att göra utrymme hemma för lek och rörelse. Vi har ringar i taket, madrasser att göra kullerbytta på. Små mål för bollek.

  2/ Min yngsta dotter stora önskan är att få en ribbstol. Hon fyllde 5 nyss och blev då av med sin skena på fötterna som hon haft sen hon föddes på grund av klumpfot. Och all rörelse hon får är toppen för hennes fötter. Hon älskar att klättra.

 10. Mitt tips för rörelse i hemmet är att göra en träningeskalender och framförallt följa den. Som vi alla vet så är det svårt att komma i gång och en bokad tid och dag gör det lättare att bli av. Vad vi har gjort med våra barn och nu barnbarn är att lägga in rörelse och lek i vardagen. Om där skulle ribbstolen komma väl till pass, den skulle vara populära för både farfars, barn och barnbarn.

 11. 1. Bästa rörelserna är egentligen dem som finns i vardagen – skotta snö, trädgårdsarbete, städa osv. Behöver dock kombinera med funktionell styrketräning och yin- och yangyoga.
  2. Vill vinna ribbstolen för att optimera min träning hemma eftersom alla gym är stängda

 12. Mitt bästa tips för mer rörelse i hemmet är att släppa alla ”måsten” och krav för en liten stund och följa med in i barnens värld. Med en treåring och en nio-månaders härhemma är det full aktivitet om jag bara tillåter mig själv att hänga med i deras fantasi. Tillsammans packar vi väskorna och reser till månen i fantasin, bygger en hinderbana i källaren eller har minidisco i köket. Tillsammans får vi rörelse och glädje när vi upptäcker vår vardag och sakerna hemma tillsammans.

  Jag skulle gärna vilja vinna en ribbstol för att utöka vår möjlighet till spontan rörelse i vårt hem. Vi är en aktiv familj som mer än gärna rör på oss tillsammans, och en ribbstol tror jag skulle passa perfekt både till träning för mig och min make och för mina barn som älskar att klättra och utmana sig själva.

 13. Åh men ÅH vad mina kids skulle bli överlyckliga av en ribbstol!

  Mitt bästa tips är nog just det – se till att det finns utrustning lättillgängligt för spontanaktivitet. Vi har en kord i vardagsrummet med maghjul, armhävningshandtag, gummiband, kettlebell och så vidare. Uppmuntrar till spontan aktivitet och enkelt tillgängligt för strukturerad träning! 😊

 14. ”Vilket är ditt bästa tips för mer rörelse i hemmet?”.

  Jag har hantlar, matta mm i ett skåp i hallen, och kör tabata med Spotify-låtar. Jag brukar kör 5×4 min. Ibland kör jag framför Tv:n. Med en tabatatimer…

  Motivera även varför du vill vinna en ribbstol?

  M7n dotter har mycket energi och hoppar mycket i studsmattan men behöver nåt att använda sin energi på inne! OCH jag kommer också kunna använda den för träni g!!!!!

 15. Jag och barnen brukar köra igång Youtube-klipp med Just dance… och snart tänkte vi köpa Nintendo switch så vi kan spela på riktigt.. då hoppas jag även maken lockas 😉
  Blir full fart på oss alla tre nu iaf o vi sjunger med o allting. Kul!
  Skulle gärna vilja vinna denna ribbstol för att få till lite hemmaträning. Blir så mkt jobbigare nu när friskis stängt, såklart nödvändigt, men behöver all pepp jag kan få!
  //Sofia o danskottarna

 16. Mitt tips är att sätta upp lappar med enkla utmaningar runt om i hemmet. För varje utmaning man gör får man poäng och vinnaren varje vecka eller månad får bestämma en gemensam aktivitet för familjen.

  Jag vill vinna ribbstolen för att tillföra en ny utmaning för mig och min familjs träning. Jag har två tjejer på 11 och 14 år som jag försöker motivera till allsidig träning.

 17. 1. Sitta på en balansdyna/gymboll när man jobbar hemifrån. Perfekt bålträning!
  2. Vore kul att komplettera vårt lilla gym på 1×2 kvm genom att bygga på höjden 😊

  Ha en bra kväll!🙂

 18. wow, en ribbstol hade varit perfekt för hela familjen så vi på ett lättare o roligare sätt kan träna core o greppstyrkai hemmet!

  Mitt bästa träningstips är att ha en träningsplan med övningar som går att göra i olika svårighetsgrader och att engagera hela familjen i det.
  Om hela familjen engageras i träningen och man sätter upp mål för alla så peppar man varandra att faktiskt träna istället för att sätta sig framför TV:n😊.
  ”Barn gör så som vuxna gör”
  Tex: Vi har börjat använda en app för att successivt öka antalet armhävningar man orkar göra, så nu gör hela familjen armhävningar några gånger i veckan.😃

 19. Klart bästa julklappen till hela familjen. Våra 3 barn har alltid älskat att röra på sig, vi kör alltid fredagsdans och kvällspromenader. Det bästa mina barn vet är hinderbanor men stationer där dom får göra nya rörelser. Så nu när vintern är här och hinderbanorna måste flytta in så skulle en ribbstol vara det ultimata elementet på barnens nya kreativa hinderbana 🙂 Och med nya restriktioner och snart jullov så blir det automatiskt mindre vardagsmotion, så denna ribbstol skulle komplettera våran vardag.

 20. Vi är en aktiv familj som gillar att röra på oss tillsammans för att också få mycket familjetid. Att låta barnen vara med och göra en hinderbana med lite olika rörelser är både roligt (och jobbigt 😊) för stora som små.
  En ribbstol hade varit pricken över i:t för hela familjen. Otroligt roligt för barnen och ett väldigt bra komplement för oss vuxna att ta hemmaträningen till en ny nivå! En 4-åring som fullkomligt älskar att klättra och vi kanske kan slippa olyckor av klättrande i trappen 🙈 Det hade varit en super rolig julklapp att få överraska familjen med! Jag håller tummarna 😊

 21. Mitt bästa tips för att få in rörelse hemma är att leka ”inte nudda golv”. Eller dagens mer moderna ord ”the floor is lava” 😁 och här hemma har vi en 7-åring som bokstavligen klättrar på väggarna (mellan dörrlistorna) så den här vinsten skulle passa perfekt i vårt hem 🙌🏻

 22. 1: bästa köpet var min kettlebell och hantlar, dom alltid tillsammans med utrullning natta står framme…15 minuter istället för den där xa kaffekoppen du skulle hämtat om du jobbade på kontoret, det gar du alltid tid med!
  2: snygg inredningsdetalj, väcka liv i barnasinnet samt sträcka ut ryggen/hänga lite

 23. Mitt tips för rörelse i hemmet är – förutom att glad musik snabbt lockar till rörelsen – att spela Yatzy 😃
  Fem tärningar i olika färger där varje färg är olika rörelser. Kastar du tex den röda och får 3 ska alla göra tre grodhopp. Blå kanske är armhävningar, grön ska du springa ett varv runt bordet per prick du får, gul kan va burpees. Engagerar både barn o vuxna 🤗🤸‍♀️

  En ribbstol skulle hela familjen ha nytta av. Jag o min sambo kan träna i den, min busiga 2,5 åringar kan klättra i den men framförallt kan min multihandikappade 6 åring ståträna med den o ha något stadigt att hålla sig i ❤🥰

 24. Jag vill ge den till min syster som fyller 35 år nästa vecka. Hon jonglerar chefsjobb och småbarnsliv och vill ha mer träning i hemma.

  Bästa träningstipset är att ha olika ”stationer” i alla rum, vi har massor i kontoret hänger romerska ringar,, i hallen står en studsmatta , i nästa rum hänger en ribbstol 😀 inget barn har nånsin lyckats gå förbi utan att använda. Sätt på lite musik och kör springtävling runt matsalsbordet, gör ” huvud axlar knä och tå” Barnen älskar att röra på sig ihop med oss.

 25. Mitt bästa tips är gott om mjuka träningsmattor som är lätta att rulla ut för en stunds träning i det rum som för tillfället är ledigt. Mobilappar och streaming-tjänster gör att det alltid finns något kort pass man kan göra.

  Jag hade en ribbstol när jag var liten och skulle gärna ha en hemma till barnen för att uppmuntra till mer klätter, hopp och lek nu när det är regnigt ute och de flesta aktiviteter är på Coronapaus. När sovrum blivit arbetsrum får hallen bli lekrum och träningsyta helt enkelt…

 26. Alla kan och får vara med ! Underbart att se hur min 5 åring hittar på olika lekar och övningar med pilatesbollen och svingar sig i TRXen när vi tränar ihop. Inga pekpinnar utan bara härlig rörelse tillsammans med enkla redskap.

  Klättrar just nu på väggarna utan ribbstol av Covids närvaro i samhället. Försöker få till ett litet gym hemma och en ribbstol skulle vara toppen får stora som små.

 27. Mitt bästa tips för rörelse i hemmet är att dra igång musik så fort ”tråkiga” uppgifter ska göras (i mitt fall matlagning, tvätt, städning, bädda rent) för då rycks du liksom med i musiken och dansar och rör dig av bara farten.
  Jag skulle vilja vinna ribbstolen för att kunna ge till min väninnas dotter Ellen som fyller 4 år i början av december. Hennes mamma håller på att inreda ett av deras rum till ett fysiskt aktivitetsrum till Ellen så ribbstolen skulle passa perfekt.

 28. I vår källare har vi en mjuk heltäckningsmatta. När det är träningsdags lägger man sig framför den mysiga braskaminen och kör lite olika övningar såsom plankan, sit ups och armhävningar. När jag vill träna armarna lyfter jag vår dotter på ett år. Hon tycker det är jätte kul att bli upplyft och skrattar. Man blir verkligen peppad av det glada leendet.
  En annan sak som är bra är att hon sakta ökar i vikt i ungefär samma tempo som jag blir starkare och kan lyfta tyngre.

  Hoppas verkligen på en ribbstol då hon snart kan klättra och klänga i den. Ribbstolen skulle också vara perfekt att hänga upp mina gummiband i som jag tränar axlarna med.

 29. Bästa sättet att få mer rörelse i hemmet är att jobba på den mentala biten och inte bli bekväm o hänga i soffan. Att bestämma sig att man vill röra o träna på sig – disciplin före motivation. Genom att våga utmana sin mentalamuskel kommer mer träning bli gjord. Sedan blir det snöbollseffekten för barn gör som vuxna gör så vips får man till en familjeträning. Viktigt att inte komplicera till det så mycket. Och bättre att träna 10 min en dag än inte träna alls.
  En ribbstol skulle passa perfekt i vardagsrummet för.ä både stora o små.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras