Vinn en Abilica SlingTrainer – tävling 2a advent 2020

2a advent.

Mysigt tycker jag. Tända ännu ett ljus OCH ge dig ännu en vinstchans i årets 2a adventstävling, nu om en Abilica SlingTrainer. Du har förmodligen sett det smidiga redskapet tidigare här i bloggen? Som du enkelt kan ta med dig och hänga upp hemma eller utomhus med stora träningsmöjligheter – och lek. Abilica Actives produkter är ju framför allt tillverkade för barn, mina egna tycker det är superkul att svinga sig i SlingTrainern. Den är som en gunga, men med betydligt fler användningssätt.

Vinn en Abilica SlingTrainer – tävling 2a advent 2020

”Abilica SlingTrainer är träningsslingan som ingen kan låta bli att hänga- och svinga sig i, eller träna sina muskler på mängder av sätt. Bandens längd är justerbara utifrån användarens kroppsstorlek och aktivitet. Ett komplett gym du fäster i taket för skonsam helkroppsträning, speciellt bra för att stärka våra viktiga core- och ryggmuskler med, men minst lika bra som gunga. Trä i benen i handtagen och sätt fart, häng upp och ner och gör volter. Det finns många, oemotståndliga sätt att utforska kroppen på med denna SlingTrainer!”

Text ovan och bilder från Abilica.

2a advent

Tävla så här:

 1. Skriv i bloggens kommentarsfält: ”Om du får önska, var skulle du helst hänga upp en SlingTrainer och träna?”. 
 2. Motivera varför just DU ska vinna.
 3. Senast t.o.m. torsdag 10 december kan du tävla. Vinnaren kontaktas sen via mail och presenteras i samband med nästa adventstävling.

O.B.S. Dina kommentarer dyker inte upp på en gång, jag måste godkänna dem först p.g.a. spamfilter. 

Barnen hittar själv sina varianter att använda SlingTrainern på och här får du några förslag på träningsövningar.

Helkroppspass med SlingTrainer – 8 övningar

 1. Knäböj + bicepscurl
 2. Rodd
 3. Pistol squat
 4. Omvända flyes
 5. Reverse elevated split squat
 6. Tricepspress över huvudet
 7. Sidoplanka med armrotation
 8. Hög planka med knäindrag

Upplägg, alt. 1: Kör 3 set med 10 repetitioner per övning och sida i cirkel med alla övningar direkt efter varandra och 1 minuts vila mellan varje varv.

Upplägg, alt. 2: Kör övning 1 i superset med övning 2, övning 3 + 4, 5 + 6, 7 + 8. Varje superset kör du 3 gånger med 10 repetitioner per övning och vilar ca 30-60 sekunder mellan varje.

Vinnare i 1a adventstävlingen?

Stort grattis till Pontus Lundström som blev vinnare i förra veckans tävling om en Abilica BalanceBoard Labyrinth och önskar er alla en mysig 2a advent. Kram! /A

22 kommentarer
 1. Åh! Jag skulle hänga upp den här i vårat vardagsrum. Vi har precis mublerat om så det finns en del av rummet som ser rätt tomt ut.
  Våra barn älskar att dra upp sig i trappen och hänga i knävecken (vi har en öppen trappa). Det skulle kännas bättre i ett oroligt mammahjärta om de hade en SlingTrainer att göra dessa saker i så jag inte behöver vara orolig att de ska ramla.
  Sen att även mamman kan använda denna till sin egen hemmaträning är bara en bonus.

 2. Men ååh en sån hade varit perfekt. Hade givetvis hängt upp den hemma då jag som självstående mamma till en 1 åring boendes ute på landet inte kan ta mig iväg på samma sätt för att träna nu för tiden utan träningen måste ske hemma när lillen somnat.

 3. Jag skulle helst hänga upp den i vårt oisolerade förråd som blivit hemmagym nu under pandemin. Ett perfekt sätt att få upp värmen innan övriga träningen kör igång, tex med core övningar. En som bränner extra mycket är den då man står i en armhävningsposition, med fötterna i öglorna, och drar benen mot sig.

  Då barnen också tycker der är spännande att få testa på att lyfta en vikt eller att hålla upp sig med armarna som i en dip, så kan jag tänka mig att de skulle fullkomligt älska den här Abilica Sling Trainern. Att kunna leka loss med dem och ge sig själv träning samtidigt är ju winwin, speciellt att ta hand om sig själv och visa det för barnen, att det handlar om att må bra i längden, är viktigtast av allt.

  Jag jobbar på att få igång min träningsrutin här hemma och att ha alternativ som erbjuder varierad utmaning utifrån vad jag är sugen på skulle göra mig så glad. Just coreträning har blivit lite lidande efter barnens intåg och jag skulle gärna stärka upp mig på det grymma sätt som den här Abilica Sling Trainern inbjuder till ☺

  Tack för peppen och rörelseglädjen du bjuder på Anna!

 4. Jag hade hängt upp den i vardagsrummet. Jag tycker att jag som ensamstående fembarnsmamman som jobbar heltid och även studerar på halvtid behöver vinna den för att mer effektivt kunna träna även hemma när tiden tryter för ett gymbesök ibland. Jag hade bli it så himla glad.

 5. Jag skulle hänga upp denna ute i vår låda så att den kommer till användning året om. Då finns det inga ursäkter om att det är dåligt väder eller för varmt. Jag tror även att mina barnbarn skulle älska om jag hade en sådan hängandes där inne så att dem har något att aktivera sig med nu när studsmattan har fått åka till tippen.

  1. Jag skulle hänga upp den i vårt förråd där det finns plats för träning och lek nu när man inte ska gå på gym.

   Önskar att vinna så jag kan se till att mina tonåringar kan hålla igång träning när allt är inställt för dem, att jag kan få dem att slita sej från datorn så dom får må bra både psykiskt och fysiskt.

   Tack för all din pepp och ärlighet Anna❤

   1. Åh, denna vore perfekt att hänga upp i vårat stora garage som just nu håller på att omvandlas från ren förvaring till en plats för rörelse/träning/lek. Med 4 barn, varav de tre äldsta har många aktiviteter som under året dragits ned/ställts in 😞 så har de själva önskat bygge av ”gym” i garaget för att enkelt kunna gå ut och köra hemmaprogram som de fått av sina tränare, eller suttit och knåpat ihop själva.
    Vore så roligt att få stärka motivationen hos dem med detta roliga redskap!

 6. Jag skulle hänga upp den i mitt vardagsrum där vi redan har ett gummiband som min son använder ofta, är dock lite rädd att det ska gå sönder, så ett Sling trainer band skulle vara en säkrare lösning för hans och mitt rörelse behov. Tänker att vi blir starkare med ett fast band och att kunna gunga är ju alltid roligt 😀

 7. Jag hade velat ha den i vardagsrummet så att jag verkligen sett den varje dag och inte haft ursäkter att glömma bort att träna med den.

  Jag har svårt att ta mig hemifrån för att träna pga sjukdom, ett bra och enkelt träningsredskap för att använda hemma vore perfekt!

 8. Hej Anna!
  En sån här sling-trainer har jag tänkt på sen jag i vintras fick en massa övningar att göra med den av PT:n på mitt gym!
  Hade ett jobbigt år förra året med ingen ork och konstig värk i kroppen p g a jobbet (utmattningssyndrom). Var inte ens bra på det jag älskar mest, golf, för att kroppen helt enkelt inte ville vara med.
  I vintras bestämde jag mig för att jag ville ha en bra golfsäsong och fick då hjälp med övningar på gymmet, bl a med detta verktyg. Och sen kom Corona! Har inte varit på gymmet sen i mars och har sagt upp mitt träningskort för nu.
  Har dock haft en lång och intensiv golfsommar, älsk på den!
  Till nästa sommar vill jag bli ännu bättre, och har nu börjat med små steg till träning hemma, och denna sling trainer skulle vara helt perfekt !
  Har inget ställe hemma som jag permanent skulle hänga upp den på, men den är ju mobil och lätt så varför inte piskställningen för mattor ute på gården.
  Önskar dig och de dina en fin andra advent och en god jul så småningom! Önskar också att den blir vit även här i Stockholm, men det blir som det blir.
  Må gott,
  Riitta

 9. Jag skulle nog hänga upp den i min klädkammare som jag håller på att omvandla till ett litet hemmagym 🏋🏼‍♀️
  Jag och min 18åriga son tränar väldigt mycket ihop och han ska få vikter, kb och ett chinsräcke i julklapp och det vore så kul att kunna få ge honom en Ablica Sling Trainer också plus att jag också kan använda den för en ännu starkare kropp. Anna har ju gjort ett kalasbra program som vi kan följa 👌🏾 🎅🎁🤩🙏🏽

 10. Jag skulle vilja hänga upp den här i vårat allrum där den är lättillgänglig för både oss vuxna och barn. Jag har olika träningsredskap framme i vardagsrummet, som en pilatesboll, gummiband, vikter och yogamatta. Den spontana och roliga lilla träningen är tillgänglig och barnen träna med glädje flera gånger om dagen. Samma med mig och min sambo. Tänk att få komlettera och utmana träningen med Slingtrainer och det blir ännu mer att träna med här hemma.

  Jag hoppas verkligen på en vinst så vi kan utmana och utveckla oss lite!

  Glad andra advent.

  Nicole

 11. Jag skulle ha hängt upp den i barnens rum där hela familjen tycker om att umgås tillsammans. Jag önskar att jag och min familj vinner så att vi kan komma igång med lite henmaträning nu när de stängt sporthallen här i byn där vi annars brukar aktivera oss tillsammans. Vad är roligare och nyttigare än att träna tillsammans med barnen? Ett perfekt tillfälle att umgås och samtidigt aktivera sig. Plus att barnen tränar sin grovmotorik 👍

 12. Jag skulle hänga den i vårt garage som fungerar som gym/lekrum.
  Jag vill vinna eftersom vi har ett barn med downs som inte klarar av vanlig arrangerad träning och behöver röra på sig. Allt som kan locka till rörelseglädje hemma är en hjälp på vägen.

 13. Bill (15) månader sätter jag i gungan i körsbärsträdet och Abilica Sling Trainer hänger jag upp intill. När gymmet inte ska besökas, arbetspassen på sjukhuset är bitvis tuffa, så är uteträning med kombinerat barngungande perfekt! Vi fångar de få timmarna med dagsljus och förgyller dem med utelek båda två!

 14. Åh, vilken fin tävling!
  Jag hänger den i mitt plommonträd och njuter av den fina naturen som omger mig. Denna verkar vara helt magisk för mig då jag i flera år tänk att jag vill träna mig till en starkare kropp. Jag bor dock långt ute på landet och tycker det är omständligt att ta mig till gymmet i närmsta staden. Därför blir det att jag struntar i träning och satsar istället på promenader i skogen. Det är såklart underbart, men jag vill ha mer variation med min träning. Detta verkar superroligt!
  Glad andra advent! Ha en härlig vecka!

 15. Åh, vilken fantastiskt vinst! Den här skulle passa perfekt hemma hos oss, och om vi vann skulle vi placera den i vardagsrummet. Där har vi mest utrymme och en ledig plats i åtanke för lite träningsverktyg – när ekonomin som ensamstående mamma väl tillåter. Så det här vore en riktigt bra början.

  Kram Sanna

 16. Om jag får önska, så skulle jag hänga upp denna Abilica SlingTrainer i mitt snart fixade hemmagym 🙂
  Det skulle vara ett superbra komplement.
  Dessutom kan barnbarnen få lite extra skoj när de är på besök <3

  Mvh
  Carola

 17. 1. Jag hade hängt upp den på klätterställningen eller gungställningen i lekparken så att jag kan träna medan ungarna leker.
  2. Denna vore fantastisk för mig som småbarnsmamma – jag försöker träna där jag är och när jag är med barnen. Jag har inget gymkort idag och träningspassen kan bli lite enformiga tycker jag. Minstingen vill hellre leka än att agera ”extravikt”. En Abilica SlingTrainer vore grymt – så att jag kan ta träningen till nästa nivå. Extra plus är ju att även barnen kommer att tycka att det är superkul att använda den och är det något jag vill förmedla till mina tre små kottar så är det TRÄNINGSGLÄDJE!

 18. Knepigt, för jag har ju inte takhöjden någonstans. Ibland behöver jag sträcka ut ryggmusklerna när de krampar p.g.a. ryggradsreumatism. Jag skulle nog deponera den hos min bror som nyligen flyttat in i gamla fängelset i Västerås. De har en samlingslokal i källaren för fester mm. Där bland valven skulle jag kunna hänga …

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras