Vinn en Abilica BalanceBoard Labyrinth – 1a adventstävling 2020

Mycket är uppochner, men 1a advent blev det som vanligt ändå.

OCH tävling varje söndag fram till jul här i bloggen, en tradition sen några år tillbaka. Nu precis som förra är det tränings- och aktivitetsprodukter från Abilica du kan tävla om, 1a advent om en Abilica BalanceBoard Labyrinth. som utmanar balansen på ett lekfullt sätt. Både något för barnen där hemma eller dig som exempelvis behöver bygga styrka kring dina vrister.

”Här aktiveras hela kroppen när det gäller att balansera brädan i olika vinklar för att få den lilla kulan att röra sig genom labyrinten till målet. Du kan anpassa höjden och svårighetsnivån på brädan och låta hela familjen vara med och testa. Här krävs det koncentration, vilja och bra balans. Ju mer du övar desto snabbare kan du styra kulan rätt, så fortsätt att testa och testa och testa.”

Abilica BalanceBoard Labyrinth
Bilder: Abilica

Tävla så här:

 1. Skriv minst två goda anledningar till att träna din balans i bloggens kommentarsfält.
 2. Motivera varför du skulle vilja vinna denna Abilica BalanceBoard Labyrinth?
 3. Senast t.o.m. torsdag 3 december kan du tävla. Vinnaren kontaktas sen via mail och presenteras i samband med nästa adventstävling.

O.B.S. Dina kommentarer dyker inte upp på en gång, jag måste godkänna dem först p.g.a. spamfilter. 

Abilica BalanceBoard Labyrinth

Önskar dig en mysig 1a advent och lycka till om du är med och tävlar. Kram! /A

19 kommentarer
 1. Jag har dålig balans sen en trafik olycka för flera år sedan. Jag orkar inte gå i väg och träna så då hade denna varit perfekt. 1 hemma och 2 balansen blir bättre så jag slipper sitta hemma.

 2. Åh vilken rolig grej! Skulle vara perfekt för att träna upp mina svaga och obalanserade fotleder för att slippa få ont i knän och ländrygg. Jag har dessutom hört att bättre balans ger bättre hållning vilket vore toppen att ”få på köpet”. Plus att barnen skulle älska den!

  1. Med svaga muskler i höft och bål efter 4 graviditeter har knän och fötter tagit stryk. Trots kontinuerlig träning har kroppen liksom hamnat i obalans muskulärt. Lägg till en svajig och instabil fotled på vänster efter flera stukningar 😌

   Behöver verkligen träna upp mig från grunden och tror (vet!!) att en balansplatta skulle vara ett superbra hjälpmedel att börja från scratch och tillsammans med övningar från min fysio långsamt bygga på med mer avancerat. Håller tummarna 🌟🤞
   Kram och tack för en mysig, ärlig, läsvärd och givande blogg. En av de få jag inte kan sluta följa ❤️

 3. Jag tycker att balansen blir sämre ju äldre jag blir dessutom blir man mer osäker helst i mörker. Låter som jag är lastgammal med mina snart 47 år🤣. Så min motivering är att få träna upp balansen och samtidigt få umgås med familjen göra det till en gemensam träning och mål.

 4. För att minska skaderisken och kunna hålla sig på fötterna under ishalkan på vintern 😊
  Jag skulle vilja vinna en för att hålla balansen i schack under min graviditet och sen kunna bygga upp en igen efter graviditeten så jag kan komma tillbaka till träningen som icke-gravid utan skador 🙏🏻 Sen kommer nog storebror använda den flitigt också misstänker jag 😄

 5. Efter två fotoperationer så är det nu dags för mig har sjukgymnasten sagt att börja öva på min balans(som för övrigt brukade vara grym).Men balans är även ngt jag ska fortsätta öva på efter min rehab. Sen skulle jag även kunna ”tvinga” min sambo göra de;)

 6. Två goda anledningar till balansövningar: 1 ökad kroppskontroll som ger fördelar i vilken träning du än gör. 2. Övar även förmågan att hålla fokus mentalt. Något som hjälper mig när jag mår psykiskt dåligt.
  En sån här bräda skulle verkligen hjälpa oss här hemma när vi pratar och övar på fokus med barnen. Något jag tycker är väldigt viktigt att öva på.

 7. Att träna balans ger styrka i hela kroppen och bättre hållning.
  Jag vill vinna för jag har en balanssjukdom sedan många år tillbaka och behöver ständigt träna min balans för att inte tappa för mycket. Senaste året har även min man fått sämre balans pga att han fick virus på balansnerven i vintras. Vore perfekt att vinna så att vi båda kan träna här hemma. Och den här balansbrädan verkar lite roligare än de gamla vanliga med sin labyrint. 🙂

  1. Är en 60-åring med dålig balans. Vill få bättre balans med mitt åldrande. Träna upp mina fotleder och muskler i benen. Längtar efter att åter kunna åka skidor, men är rädd för alla backarna nerför som finns i våra skidspår här i Strömsund där jag bor.

 8. Att träna balans är viktigt för alla,
  detta eftersom vår kropp hela livet ska palla.
  Extra bra är det för fotleder och knäna,
  Och så är det ju ett så roligt sätt att träna!

  Skulle bli så glad för denna platta, den skulle nog till och med kunna få mig att skratta! Eller så blir frustrationen att få kulan rätt för stor, kanske är det svårare än vad man tror. Färdighet kräver övning, och jag tror att detta skulle kunna bli en fantastiskt bra prövning!

 9. 1. Att träna balansen är bra för att:
  – det stärker core-muskulaturen som gör oss stabilare och starkare i vår hållning.
  – det stärker koncentrationsförmågan så att vi kan hålla fokus längre.

  2. Jag skulle vilja vinna balansbrädan både för att stärka min balans men framförallt mina barns balans. Min yngsta föddes med en missbildning i foten som gör det extra viktigt att träna balans och stärka musklerna i fot och vad. Denna bräda skulle vara perfekt för honom.

 10. Vilken rolig balansplatta!! Jag skulle vilja vinna för att det här är något som alla i familjen kan använda och ha nytta avoch roligt av ,med många fotbollstokiga barn i familjen kan det behövas lite balans och koncentration. Inta minst knäna måste väl må bra av en sån här balansplatta?

 11. Jag vill vinna för att jag har dålig balans sen ett plötsligt yrselanfall utan känd orsak, för snart ett år sen, och jag behöver öva upp den.

 12. för att var smidig och för att klara ett mer aktivt liv!
  Skulle älska att träna balansen och hela min familj hade haft nytta av denna om jag vann 🙂

 13. Det är otroligt viktigt att träna balansen, faktum är att man får inte bara större stabilitet och bättre hållning. Utan man minskar även risken för skador och överbelastningar. Vem vill inte det liksom? Extra viktigt är det även att ha i åtanke att vårt balanssinne ofta försämras med åldern. Kort sagt är det hög tid att börja redan nu!

  Varför jag skulle vilja vinna Abilica BalanceBoard Labyrinth? Jo, precis av samma anledning som ovan. Det finns otroligt många fördelar med varför man borde träna och jag känner att bra verktyg är första steget. Så det vore fantastiskt kul att få testa på denna tillsammans med min 13 åriga dotter som kan träna tillsammans med mig.

  Kram Sanna

 14. Pga en fotskada behöver jag träna upp min fotstyrka, balans och rörlighet. Detta för att
  * bli stark så att jag kan få göra det jag älskar men inte kan i nuläget, skogslöpning
  * träna balansen för att undvika fallskador i vinter

 15. 1. Jag tänker att det är väl bra för stabiliteten överlag. Samtidigt som det förmodligen minskar risken för skador.
  2. Sen jag blivit tvåbarnsfar har jag gått upp sjukt mycket i vikt men har nu inlett med träning och bättre kost. Som gammal skateboardåkare så verkar det som en väldigt kul utmaning samtidigt som min fyraåriga dotter här hemma säker skulle älska den.

 16. Man får bättre stabilitet i hela kroppen, man aktiverar muskler som man normalt sett inte tränar och det är roligt att träna balansen och utmana sig själv!

  Jag hoppas vinna denna balansbrädan till min familj då det är ett roligt träningsredskap för hela familjen. Jag själv har haft problem med många stukade vrister när jag var yngre vilket gjorde att jag fick träna med balansbräda för att bygga upp styrkan igen, jag hoppas att kunna förebygga detta problem hos min dotter genom att tidigt träna hennes balans på ett roligt och lekfullt sätt.

 17. Med ryggradsreumatism, Mb Bechterew, måste jag undvika hopp när jag tränar. Jag behöver ha yta under fötterna och balansplattan skulle ge mig styrka i musklerna runt ryggraden på ett rolig(!) sätt.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras