Ugnsgrillad kyckling – mammas gudomligt goda recept

Ugnsgrillad kyckling & Co.

Om jag ska ge dig en av mina topp-10 på listan över godaste middagar blir det ugnsgrillad kyckling enligt min mammas matlagningskonster. Lyxmåltiden vi kommer bli bortskämda med idag. Och jag vet inte hur hon får till det, men ytan blir alltid sådär knaprig och smakrik, med saftigt och gott kött innanför. Prova gärna!

Ungsgrillad kyckling – mammas gudomligt goda recept

Ingredienser:

 • Hel kyckling
 • Smör (riktigt – ej margarin)
 • Soyasås
 • Curry
 • Salt
 • Peppar
 • Matlagningsgrädde
 • Ris
 • Majs
 • Broccoli
 • Grönsallad

Gör så här:

 1. Dela och ta bort skinnet på en hel kyckling och dela den i två delar.
 2. Smält smör och blanda i kryddorna. Pensla kyklingen med detta.
 3. Lägg kycklingen på ett galler med en plåt under så att det inte droppar inne i ugnen. In i ugnen på 225° ca 45 min – 1 h (tiden beror på hur stor kycklingen är – ta ut och skär för att se så att den är genomstekt). Pensla då och då med kryddblandningen.
 4. Koka under tiden riset enligt anvisning.
 5. När kycklingen är klar, sila det som droppat på plåten ner i en kastrull till såsen. I med lite smör och en matsked mjöl till en redning och häll sedan i grädden + lite extra soyasås. Koka upp under omrörning.
 6. Servera kycklingen med ris, currysåsen och kokt majs och broccoli + en fräsch sallad till.

Smaklig måltid!

Igår firade vi jul i efterskott med några saknade favoriträtter vi missade – och framför allt favoritsällskap. Och idag alltså ugnsgrillad kyckling. Något av det bästa med att hälsa på mina föräldrar är mammas mat och nu när vi varit ifrån dom extra länge har vi hunnit bli extra sugna. En fördel med att få längta efter saker vi tycker om. Kram! /A

Gillar du ugnsgrillad kyckling rekommenderar jag även:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras